зробити стартовою додати в обране


Архів новин

25 Січня
В м. Дніпрі вийшла друком книга «Перекличка епох. Профспілки Дніпропетровщини: історія та сучасність. Окремий розділ у ній присвячений шахтарській профспілці – Дніпропетровській територіальній організації Профспілки працівників вугільної промисловості України. Читати дальше »»
25 Січня
Торецьк – це не лише точка на карті, це місто, де майже кожна сім'я – шахтарська! Вуглевидобувні підприємства міста є містоутворюючими, і тому основна частина чоловічого населення з покоління в покоління вибирає важку, небезпечну, але по-справжньому чоловічу професію гірника Читати дальше »»
21 Січня
На сайті Верховної Ради України зареєстровано законопроект «Про внесення змін та доповнень до Податкового кодексу України (щодо оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання вугілля)», реєстр. № 6530-1 , автори народні депутати України Андрій Герус, Вікторія Гриб,Михайло Бондар та інші. Читати дальше »»
20 Січня
Розмір допомоги залежить від наявного стажу. Минулого року за один день перебування на лікарняному українці виплачували 375,18 гривень. Торік у грудні середня сума зросла до 394,7 гривень. Про це свідчать дані Фонду соціального страхування України. Читати дальше »»
19 Січня
Торецьк – це не лише точка на карті, це місто, де майже кожна сім'я – шахтарська! Вуглевидобувні підприємства міста є містоутворюючими, і тому основна частина чоловічого населення з покоління в покоління вибирає важку, небезпечну, але по-справжньому чоловічу професію гірника.Старожили ще пам'ятають, коли до складу виробничого об'єднання "Дзержинськвугілля" входило 7 шахт, а кількість працюючих на шахтах становила 12093 людей, з яких 1261 гірник обрали професії забійників, 691 - прохідників та 1494 - гірників очисного вибою. Читати дальше »»
18 Січня
У зв’язку з неоднорідною практикою у судах першої інстанції щодо вирішення справ за позовами відсторонених невакцинованих працівників і їх поновлення, голова Миколаївського апеляційного суду звернувся за роз’ясненнями при вирішенні подібних справ до Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду. Відповідні роз’яснення КЦС ВС надав у листі від 24.12.2021 р № 3223/0/208-21. Читати дальше »»
17 Січня
Страховий стаж і сплата ЄСВ гарантують працівникам оплату лікарняних, допомогу на випадок безробіття, нещасного випадку на роботі, пенсію. Страховий стаж — це період (строк), протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок. Читати дальше »»
14 Січня
За результатами розгляду чисельних звернень, що надходять до Федерації професійних спілок України від її членських організацій, про збір органами місцевого самоврядування у підпорядкованих їм комунальних підприємствах інформації про діючі на цих підприємствах профспілки (їх чисельний склад, розміри членських внесків та інших відрахувань) з метою її передачі (нібито як публічної), друкованому виданню «Часопис Прометей» (голова Павленко Ю.С.), роз’яснюємо наступне. Читати дальше »»
13 Січня
12 січня 2022 року, на черговому засіданні Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про реформу регіональної структури Державної служби з питань праці шляхом утворення міжрегіональних управлінь, юрисдикція яких буде поширюватись на територію кількох областей. Читати дальше »»
13 Січня
У зв'язку з тим, що починаючи з 1 січня 2022 року припинено дію режиму звільнення від оподаткування ПДВ операції з постачання на митній території України вугілля, голова Профспілки працівників вугільної промисловості України Андрій Зимін направив відповідного листа до Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлового комунальних послуг з проханням ініціювати подання проекту Закону України « Про внесення змін до Податкового кодексу України» в частині звільнення від оподаткування податком на додану вартість операції з постачання вугілля та /або продуктів його збагачення до 1 січня 2024 року. Читати дальше »»
RSS