зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

5 Січня 2024
Ситуація в енергосистемі станом на 5 січня
Ситуація в енергосистемі станом на 5 січня: дефіциту електроенергії не фіксується, через обстріли на Донеччині знеструмлена шахта, зупинено блок ТЕС

ГЕНЕРАЦІЯ

В енергосистемі України дефіциту електроенергії не спостерігається, не передбачається на поточну добу.

В аварійний короткостроковий ремонт виведено 2 блоки ТЕС, водночас після ремонту до роботи підключений 1 блок.

Генерації українських електростанцій достатньо для покриття потреб споживачів. Енергосистема збалансована. Ситуація контрольована. Графіки відключень електроенергії не застосовуються.

СПОЖИВАЙМО ВІДПОВІДАЛЬНО!

Нагадуємо, що дуже важливим є зменшення навантаження на енергосистему у пікові години споживання (особливо у ранкові та вечірні пікові години – з 9-ї до 11-ї та з 17-ї до 19-ї години).

НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ

У результаті обстрілу в Донецькій області знеструмлювалось обладнання однієї з підстанцій - без напруги залишились побутові споживачі та шахта. У шахті на той момент було 17 працівників, на поверхні виникла пожежа, займання ліквідовано.

Увечері ворог обстріляв ТЕС у Донецькій області, постраждалих немає. Відключено блок.

Внаслідок обстрілу в Чернігівській області вимкнулась повітряна лінія, яка живить населений пункт - знеструмлено мешканців прикордонної громади.

СТАН МЕРЕЖ

Через технічні причини відключалась повітряна лінія в Дніпропетровській області. Знеструмлювались побутові споживачі - усіх заживлено.

Через пошкодження обладнання знеструмилась повітряна лінія на Київщині, без світла залишились побутові споживачі - всіх підключено.

СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС

Рівень води у ставку-охолоджувачі залишається 15,63 м.

Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

ІМПОРТ/ ЕКСПОРТ

На поточну добу імпорт електроенергії планується в обсязі 22 МВт*год, експорт - 1548 МВт*год.

Джерело: Урядовий портал