зробити стартовою додати в обране


Архів новин

26 Липня
25 липня Голова ФПУ Григорій Осовий звернувся до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця з приводу неконституційності окремих норм закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність. Читати дальше »»
26 Липня
Постановою Кабінету Міністрів України від 13 березня 2022 року № 303 на період воєнного стану припинено проведення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду, дозволено проведення виключно позапланових заходів в окремих сферах та за певних умов. Отже, введено жорсткий мораторій на будь-які перевірки, зокрема й на перевірки Державною службою України з питань праці (інспекцією праці). Читати дальше »»
22 Липня
Із початком військового вторгнення росії на територію України у працівників, які були зайняті у шкідливих і важких умовах праці на підприємствах, розташованих на територіях, де ведуться (воєнні) бойові дії, або які тимчасово окуповані, оточені (блоковані), а також коли майно таких підприємств пошкоджене чи знищене внаслідок воєнних (бойових) дій, виникають проблеми із підтвердженням права на пенсійне забезпечення на пільгових умовах. Читати дальше »»
22 Липня
Нещодавно, 19 липня ц.р. український парламент схвалив законопроєкт № 5371 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність», який позбавляє працівників українських підприємств одного з основоположних прав – права на трудовий захист та колективні переговори. Читати дальше »»
22 Липня
На засіданні Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів 21 липня ц.р. розглядалися законопроекти №3663 «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (нова редакція) та інших законодавчих актів України», № 6067 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці»,та альтернативні законопроекти №6067-2 і № 6067-3, №6067-4 та деякі інші проекти. Читати дальше »»
21 Липня
В умовах воєнного стану фахівці Фонду соціального страхування України продовжують роботу задля надання усіх видів допомог і страхових виплат українцям. Читати дальше »»
20 Липня
Як і у випадку з паперовими лікарняними, для отримання допомоги за електронним лікарняним роботодавець має сформувати та подати до Фонду соціального страхування України заяву-розрахунок. Читати дальше »»
20 Липня
Верховна Рада ухвалила законопроект, яким врегулювала питання щодо працевлаштування громадян на нерегулярній основі. Працівники, яких залучають до виконання непостійних, але повторюваних робіт, потреба у яких час від часу виникає у роботодавців, зможуть офіційно оформити трудові відносини. Читати дальше »»
19 Липня
15 липня 2022 року Президент підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації трудових відносин» № 2352-IX від 01.07.2022 р. (законопроєкт від 05.04.2022 р. №7251). Читати дальше »»
19 Липня
Шаран Барроу, Генеральний секретар Міжнародної конфедерації профспілок і Лука Вісентіні, Генеральний секретар Європейської конфедерації профспілок ЄКП та Загальноєвропейської регіональної ради разом звернулись до вищих посадовців України: Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука із закликом відкликати з ВРУ законопроекти щодо правового режиму майна загальносоюзних громадських об’єднань (організацій). Читати дальше »»
RSS