зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

25 Січня 2022
Історія шахтарської Профспілки знайшла своє відображення в книзі
В м. Дніпрі вийшла друком книга «Перекличка епох. Профспілки Дніпропетровщини: історія та сучасність. Окремий розділ у ній присвячений шахтарській профспілці – Дніпропетровській територіальній організації Профспілки працівників вугільної промисловості України.


В книзі зазначається наступне.

Як на початку минулого століття створювалися перші профспілкові організації Наддніпрянщини і хто був їхнім предтечею? Хто вів у себе перші профспілки? Чому у них може повчитися нинішне поколінню активістів робітничого руху? Як відповідають на виклики часу сучасні профспілки? Відповіді на ці та інші питання можна знайти на сторінках книги, підготовленої до 115-річчя зародження профспілкового руху на Дніпропетровщині.

Книга, безумовно, цінна: дуже небагато інститутів суспільства змогли протягом століть не тільки зберегтися, а й зміцнити свій вплив. Слід зазначити , що Профспілки, були і залишаються сьогодні затребуваними у людей праці. А для мешканців Західного Донбасу книга цінна ще й тим, що в ній широко висвітлено багатогранну діяльність шахтарської Профспілки – від початку освоєння вугільного регіону, перших шахтарських страйків до нинішньої боротьби за гідний рівень життя гірників. Головне завдання сьогодні – не допустити, щоб Західний Донбас перетворився на депресивний регіон, де вмирає, де не буде ні роботи, ні зарплати, ні нормальних умов життя шахтарів та їхніх сімей.

За матеріалами Дніпропетровської територіальної організації Профспілки.