зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

14 Лютого 2024
Світовий експорт вугілля у 2023 році вперше в історії перевищив рекордну позначку
Попри загальний консенсус про безальтернативність руху до відмови від викопних джерел палива, про що регулярно запевняють на глобальних кліматичних конференціях, сувора реальність поки що відрізняється від заяв. Данило Гетманцев пише, що світовий експорт вугілля у 2023 році сягнув історичного максимуму.

Деталі

Загальносвітовий експорт енергетичного вугілля вперше в історії перевищив 1 млрд тонн (точна цифра 1,004 млрд тонн). За словами Гетманцева, це на 6,6%, або 62,5 млн тонн більше, ніж роком раніше.

Відповідно виробництво електроенергії на вугіллі також встановило історичний рекорд, як і викиди від вугільних електростанцій.

І хоч країни на "прогресивних" у кліматичному плані континентах (Європі, Північній Америці) скорочують використання вугілля, збільшення видобутку і експорту на Азійському континенті перекриває усі їх зусилля, – пише Гетманцев
Топ-5 країн за рівнем експорту енергетичного вугілля у 2023 році:

Індонезія – 505,4 млн тонн (+12%, або +54 млн тонн більше, ніж рік тому) – на її частку припадає більша частина від усього постачання енергетичного вугілля у світі
Австралія – 198 млн тонн (+7%, або +12,5 млн тонн)
росія – 103 млн тонн
Південно-Африканська Республіка – 60 млн тонн
Колумбія – 51 млн тонн
Китай – рекордні 325 млн тонн (+109 млн тонн порівняно з 2022 роком)

Раніше ми писали, скільки запасів газу та вугілля для опалювального сезону. Данило Гетманцев прозвітував про результати першої половини опалювального сезону, яка вже позаду.

Мета