зробити стартовою додати в обране


Архів новин

18 Травня
16 травня в онлайн режимі відбулося засідання гуманітарного Штабу, яке вів голова ФПУ Григорій Осовий. Читати дальше »»
18 Травня
Щоб припинити трудовий договір в односторонньому порядку, внутрішньо переміщена особа подає до центру зайнятості заяву на ім’я роботодавця. Читати дальше »»
18 Травня
Субсидії та соціальні допомоги в Україні будуть продовжені в Україні до кінця війни. Це відбудеться автоматично. Читати дальше »»
18 Травня
Зараз електронний суд є зручним та швидким способом отримати доступ до правосуддя. Відтепер українці, які вимушено покинули свою домівку чи перебувають на окупованій території і не мають можливості підписувати документи вручну або КЕПом, щоб подати їх до суду, можуть це зробити з Дія.Підписом. Читати дальше »»
17 Травня
30 квітня 2022 року набув чинності Закон України від 15 лютого 2022 року №2040-IX “Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення пенсійного законодавства”. Читати дальше »»
17 Травня
Процес змін до трудового законодавства України повсякчас викликав палкі дискусії у суспільстві, адже права працівників та роботодавців – це тонка, чутлива соціальна матерія, яка має перебувати у балансі. Кодекс законів про працю України (далі – КЗпП) зазнавав змін понад 100 разів, та досі є далеким від ідеалу. Читати дальше »»
16 Травня
Верховна Рада України 12 травня 2022 року прийняла у першому читанні законопроєкт №5371 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність”, що передбачає обмеження трудових прав та гарантій цих людей на профспілковий захист. Читати дальше »»
13 Травня
Голова Профспілки Андрій Зимін звернувся до Міністра енергетики України Германа Галущенка з проханням підтримати проєкт Закону про внесення змін та доповнень до Податкового кодексу України щодо оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання вугілля) (реєстр. № 6530-1 від 20.01.2022 року) Читати дальше »»
13 Травня
1. В чому різниця та хто отримує статус? «Біженець» і «тимчасовий захист» містять різні правові дефініції. Головна різниця в тім, що статус біженця - це індивідуальне, гарантоване міжнародними конвенціями право. Тоді як право на тимчасовий захист є колективним, не передбачає звернення з індивідуальними заявами і проходження адміністративної процедури її розгляду. Регулюють поняття «тимчасовий статус» та «біженець» ще й різні міжнародні документи. Читати дальше »»
12 Травня
МОЗ спростило оформлення лікарняних для переселенців за кордоном, які стали тимчасово непрацездатними. Йдеться про такі категорії непрацездатності: Читати дальше »»
RSS