зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

29 Грудня 2023
Заплановано – виконано!: ДТЕК Енерго ввів в роботу останню із 26-ти запланованих у цьому році нових вугільних лав
ДТЕК Енерго ввів в роботу усі 26 запланованих у цьому році вугільних лав
Про це повідомив генеральний директор компанії Ільдар Салєєв.

За його словами, підбивати підсумки роботи компанії цьому році ще зарано, бо в розпал опалювального сезону робота енергетичних, вуглевидобувних та машинобудівних підприємств ДТЕК Енерго продовжує кипіти на повну, але дечим можна поділитися вже зараз.

«Наші шахтарі запустили 26-ту вугільну лаву. Останню заплановану у цьому році. Взагалі «зимові» лави давалися шахтарям особливо «вибагливими». Одну з останніх – найскладніших, вдалося ввести попри вкрай складну гірничу геологію. Сильний тиск, конвергенція ґрунту, обводненість... Зіткнутися і боротися з такою потужною стихією на одній з шахт довелось вперше за 20 років роботи. Новий забій шахтарі будуть відпрацьовувати, просуваючись з горизонта 600 м наверх, до 470-го», - розповів Салєєв.

Він зазначив, що виклики нових лав шахтарі прийняли гідно. Бо на кону багато – продовжувати забезпечувати українські теплоелектростанції достатніми для роботи обсягами палива й впродовж опалювального сезону, й в піки споживання після нього.

«Можу констатувати, що завдяки посиленій праці, з такою задачею шахтарі гідно впоралися і цього року. Видобули стільки, скільки планували. Для цього протягом року ми інвестували в український вуглевидобуток близько 7 млрд грн., що майже вдвічі більше, ніж у 2022 році», - повідомив Салєєв.

За його даними, хоча використання вугілля власного, українського, видобутку для компанії залишається пріоритетним, ДТЕК Енерго сформував на опалювальний сезон додаткову «подушку безпеки» з імпортного палива. На сьогодні вже доставили з Польщі понад половину від законтрактованого – майже 150 тис. тонн енергетичного вугілля. Усього до кінця опалювального сезону компанія планує поставити із-за кордону 280 тис. тонн палива.

«На цьому не зупиняємося, бо завдання в усіх одне – і далі тримати енергетичний фронт, щоб українці були зі світлом і теплом», - запевнив Салєєв.

Джерело: ДТЕК Енерго