зробити стартовою додати в обране


Архів новин

12 Травня
Постановою КМУ від 20 березня 2022 року № 331 визначений Порядок надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні. Читати дальше »»
11 Травня
Під час війни можуть скластися різні обставини, через які працівник не може своєчасно отримати лікарняні або допомогу по вагітності та пологах. Зокрема, підприємство могло зупинити роботу або не мати зв’язку і не опрацювати лікарняний працівника, або працівник міг переміститись до безпечного місця, не мати зв’язку з роботодавцем та різні інші випадки. Читати дальше »»
10 Травня
Верховна Рада ухвалила Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо деяких питань функціонування сфер зайнятості та загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття в період воєнного стану (проект №7275). Читати дальше »»
10 Травня
Починаючи з 1 січня 2022 року припинило діяти положення про звільнення від оподаткування ПДВ операції з постачання на митній території України вугілля/ або продуктів його збагачення, яке діяло на протязі 5 років. Читати дальше »»
10 Травня
Уряд ухвалив напрацьоване Мінсоцполітики рішення, яке забезпечує можливість для людей у складних життєвих обставинах, зокрема літніх людей та людей з інвалідністю, отримати необхідні соціальні послуги екстрено в умовах воєнного стану. Читати дальше »»
9 Травня
6 травня в онлайн режимі відбулося засідання Гуманітарного Штабу, яке провів Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий. Читати дальше »»
9 Травня
На «гарячу профспілкову лінію» звертаються з питанням чи автоматично поновлюються доплати, надбавки, премії, що були скасовані у період введення воєнного стану, після його скасування. Читати дальше »»
9 Травня
Розширюється коло осіб, які мають право на на безоплатну вторинну правову допомогу. Верховна Рада України прийняла Закон № 7312 «Про внесення змін до статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу». (https://bit.ly/3KEs9Hg) Читати дальше »»
6 Травня
4 травня 2022 року представники Профспілки працівників вугільної промисловості України взяли участь у черговій робочій нараді з Президентом IndustriALL Йорга Хофманом та заступником Генерального Секретаря Кемалем Озканом. В даній нараді також прийняли участь представники членських організацій ФПУ. Читати дальше »»
6 Травня
Максимальна тривалість відпустки, на яку працівник має право в період дії воєнного стану, становить 24 дні. Читати дальше »»
RSS