зробити стартовою додати в обране


Архів новин

23 Березня
Кабінет Міністрів врегулював деякі питання оплати житлово-комунальних послуг в період воєнного стану. Читати дальше »»
23 Березня
Електронний реєстр листків непрацездатності Пенсійного фонду України відновив свою роботу в повному обсязі. Усі е-лікарняні, за якими роботодавці не встигли оформити заяву-розрахунок через відсутність доступу до реєстру, тепер можуть бути опрацьовані та подані до Фонду соціального страхування України на оплату. Читати дальше »»
23 Березня
Державна служба України з питань праці роз'яснила порядок розслідування нещасних випадків у період воєнного стану. Читати дальше »»
22 Березня
Враховано профспілкові пропозиції Враховуючи масштабні втрати українців від військової агресії РФ, 4 березня ц.р. ФПУ звернулася до Уряду з ініціативою щодо звільнення від оподаткування податком на доходи фізичних осіб всіх видів допомоги громадянам, постраждалим внаслідок військових дій, з усіх джерел без обмеження розмірів такої допомоги. Читати дальше »»
22 Березня
b>Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи» від 13 березня 2022 р. № 269. Читати дальше »»
22 Березня
11 березня 2022 року Уряд схвалив постанову № 261 якою затвердив Порядок та умови надання компенсації місцевим бюджетам на оплату комунальних послуг, що надаються під час розміщення тимчасово переміщених осіб, у період воєнного стану. Читати дальше »»
21 Березня
На запит Уряду України Австралія надасть нашій державі щонайменше 70 000 тонн енергетичного вугілля для посилення енергетичної безпеки. Читати дальше »»
21 Березня
В умовах воєнного стану з огляду на необхідність забезпечення достовірності відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань Міністерством юстиції реалізовано можливість проведення найбільш нагальних реєстраційних дій, а саме державної реєстрації: Читати дальше »»
20 Березня
В умовах воєнного стану, авіаційних бомбардувань та активних бойових дій у деяких регіонах України багато підприємств опинились у досить скрутному становищі. У кожного свої обставини, але усіх об'єднують спільні риси: зупинилась робота компанії або працівники не мають змоги вийти на роботу, працівники вимушено залишили місце свого постійного проживання та населений пункт, де розташоване підприємство, працівники мобілізовані до ЗСУ чи вступили до лав територіальної оборони. З урахуванням цього, перед бізнесом постають питання, як правильно документувати свої відносини із працівниками та яким чином здійснювати виплату заробітної плати та чи виплачувати її взагалі, якщо робота не виконується. Розглянемо деякі типові ситуації. Читати дальше »»
18 Березня
Працівники, чиї роботодавці не змогли опрацювати їхній лікарняний та подати за ним заяву-розрахунок у зв’язку із бойовими діями за місцем їх розташування, можуть самостійно звернутись до Фонду соціального страхування України для отримання лікарняних і декретних допомог. Читати дальше »»
RSS