зробити стартовою додати в обране


Архів новин

4 Листопада
Чимало застрахованих осіб звертаються до органів Пенсійного фонду України за отриманням довідок ОК-5 та ОК-7. Тільки за 10 місяців поточного року сформовано 5 319 433 таких довідок (3 447 051 та 1 872 382 відповідно).

Читати дальше »»
3 Листопада
19 липня 2022 року набрав чинності Закон України від 01.07.2022 № 2352-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин» (далі – Закон), яким частину першу статті 36 Кодексу законів про працю України «Підстави припинення трудового договору» доповнено пунктом 83 такого змісту: відсутність працівника на роботі та інформації про причини такої відсутності понад чотири місяці підряд. Читати дальше »»
2 Листопада
Попри умови воєнного стану Фонд соціального страхування України продовжує піклуватись про лікування українців, які отримали інвалідність внаслідок трудової діяльності. Аби запобігти розвитку ускладнень та покращити їх здоров’я, ФССУ системно фінансує санаторно-курортне лікування для таких потерпілих Читати дальше »»
1 Листопада
Сфера зайнятості продовжує адаптуватися до нових викликів у бік підвищення ефективності активних програм та доступності надаваних послуг. Значним кроком на цьому шляху стало ухвалення 21.09.2022 р. Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці» № 2622-IX. Ним суттєво оновлюється зміст положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» № 1533 (Закон про соціальне страхування на випадок безробіття) та Закону України «Про зайнятість населення» № 5067 (Закон про зайнятість населення). Закон № 2622-IX набирає чинності з 29.10.2022 р., крім положень, які зазначені в пункті 1 Розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 2622-IX. Читати дальше »»
1 Листопада
Особи, які втратили роботу у період дії воєнного стану в Україні, забезпечуються державною підтримкою на оплату житлово-комунальних послуг. Читати дальше »»
31 Жовтня
ВПО повідомляють орган соціального захисту населення про переміщення на інше місце проживання або про повернення до постійного місця проживання. Читати дальше »»
31 Жовтня
27 жовтня 2022 року Федерація професійних спілок України офіційно стала повноправним членом Європейської Конфедерації Профспілок. Читати дальше »»
28 Жовтня
Роз’яснення Мінреінтеграції. В Україні введений воєнний стан через військове вторгнення РФ. Громадяни скаржаться на гарячу лінію Мінреінтеграції, що отримують попередження про відключення комунальних послуг за борги. У відомстві розповіли, чи мають право під час війни відключати українцям комунальні послуги, якщо у них є заборгованість.
Читати дальше »»
27 Жовтня
Керівництво Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні на чолі з Головою СПО об’єднань профспілок, Головою ФПУ Григорієм Осовим звернулись до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця про відкриття провадження щодо відповідності Конституції України Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність» (далі - закон № 2434), який 18 серпня 2022 року набув чинності. Читати дальше »»
26 Жовтня
У зв’язку із ситуацією, яка склалася на державних вугледобувних підприємствах з початком військових дій в Україні, що призвело до зменшення видобутку вугілля державними шахтами на третину та припинення роботи частини вугледобувних підприємств на тимчасово окупованих територіях керівник Профспілка працівників вугільної промисловості України Андрій Зимін направив звернення до Першого віце-прем’єра України - Міністра економіки України Юлії Свириденко щодо проведення наради для винайдення шляхів вирішення проблемних питань вугільної галузі. Читати дальше »»
RSS