зробити стартовою додати в обране


Архів новин

15 Червня
Поступово Україна переходить на автоматичне формування е-лікарняних замість видачі паперових листків непрацездатності. Перехідна модель триватиме з червня по серпень цього року, однак уже зараз багато роботодавців почнуть працювати з електронною версією звичних лікарняних. Е-лікарняні, як і паперові, є підставою для надання працівникам допомоги по тимчасовій втраті працездатності, а також по вагітності та пологах. Читати дальше »»
15 Червня
У зв’язку з критичною ситуацією, що склалася на державних вугледобувних підприємствах з виплатою заборгованості по заробітній платі шахтарям голова Профспілки Віктор Турманов направив звернення до Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля ( звернення додається). Читати дальше »»
11 Червня
09 червня 2021р. відбулося засідання профспілкового комітету ВП «Шахта Центральна» ДП«Торецьквугілля». У засіданні профспілкового комітету взяв участь голова Торецького теркому профспілки Щербань. В.П. На порядку денному було розглянуто ряд питань. Зокрема, «Про підсумки проведення Президії ЦК ППВПУ який відбувся 21.05.2021г. і ⅤIII з'їзду ФПУ, що відбувся 25.05.2021г.», «Про виконання пунктів колективного договору в частині дотримання техніки безпеки за 4 місяці 2021р.»,а також « Про підготовку та підсумки заповнення б/в «Шахтар» в м. Святогірськ». Читати дальше »»
11 Червня
СПО об’єднань профспілок на засіданні 10 червня 2021 року обговорив прийнятий у першому читанні законопроект № 3515 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питань формування прожиткового мінімуму та створення передумов для його підвищення». Читати дальше »»
11 Червня
10 червня 2021 року запроваджено електронні трудові книжки, зокрема набуває чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі". Читати дальше »»
10 Червня
В Україні розпочинається перехід закладів охорони здоров’я на створення електронних медичних висновків замість видачі паперових листків непрацездатності. Для застрахованих осіб програмні засоби автоматично формуватимуть на їх підставі е-лікарняний – такий електронний листок непрацездатності не потребує дублювання на бланку та наділений повним переліком функцій паперової версії. Читати дальше »»
10 Червня
З метою запобігання поширенню короновірусної хвороби (COVID-19) в період оздоровлення та відпочинку дітей Міністерство охорони здоров'я України затвердило «Протиепідемічні заходи у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину у зв’язку з поширенням короновірусної хвороби (COVID-19)»( додаються). Читати дальше »»
9 Червня
Набув чинності наказ Міністерства охорони здоров’я України від 01.06.2021 № 1066 «Деякі питання формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність та проведення їхньої перевірки», яким затверджено, серед іншого, Порядок формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я та Інструкцію по роботі з медичними висновками про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я та листками непрацездатності на період дії перехідної моделі. Читати дальше »»
8 Червня
Сьогодні, 8 червня, в Міністерстві енергетики України відбулася робоча зустріч голови Профспілки Віктора Турманова, заступника голови Профспілки Андрія Зиміна з заступником Міністра енергетики Олексієм Кураковим., в ході якої було обговорено низку актуальних та важливих питань, зокрема виконання вимог Профспілки, викладених в постанові Президії ЦК Профспілки від 21 травня поточного року. Читати дальше »»
7 Червня
Профспілкова організація Харківського машинобудівного заводу « Світло шахтаря» за підтримки адміністрації заводу провела навчання громадських інспекторів з охорони праці. 15 громадських інспекторів, які були обрані в трудових колективах протягом місяця вивчали законодавчі акти з охорони та гігієни праці, надання першої (долікарської) допомоги, електробезпеки, пожежної безпеки, тощо. Читати дальше »»
RSS