зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

8 Червня 2021
Зустріч в Міненерго України.
Сьогодні, 8 червня, в Міністерстві енергетики України відбулася робоча зустріч голови Профспілки Віктора Турманова, заступника голови Профспілки Андрія Зиміна з заступником Міністра енергетики Олексієм Кураковим., в ході якої було обговорено низку актуальних та важливих питань, зокрема виконання вимог Профспілки, викладених в постанові Президії ЦК Профспілки від 21 травня поточного року.

Голова Профспілки Віктор Турманов порушив одне з головних питань щодо виплати заробітної плати шахтарям. В свою чергу, заступник Міністра повідомив, що кошти обсягом понад 240 млн. грн. мають надійти на рахунки вугледобувних підприємств найближчим часом.

Що стосується першочергових заходів, вжиття яких буде сприяти забезпеченню умов для вирішення нагальних проблем вугільної галузі, заступник Міністра Олексій Курнаков зазначив наступне.

- Міністерство енергетики зробило розрахунки щодо внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік», в частині збільшення видатків за бюджетної програмою «Реструктуризація вугільної галузі» в обсязі 2,8 млрд. гривень. В подальшому підготовлений відповідний законопроект буде внесено на розгляд Верховної Ради України. Головна мета - своєчасна виплата заробітної плати працівникам галузі до кінця року;

- щодо питання виплати поточної заробітної плати необхідно здійснити черговий перерозподіл бюджетних коштів з серпня-вересня на найближчий термін.

- стосовно оплати праці працівникам непромислової групи були надані відповідні доручення фахівцям апарату міністерства, за результатами роботи в цьому напрямку Профспілку буде поінформовано;

- питання гарантованого збуту вугілля вирішено. Все відвантажене підприємствами вугілля буде оплачено згідно укладених договорів.

- стосовно внесення змін до Галузевої угоди Міністерство направило відповідного листа до роботодавців для формування списків представників роботодавців для включення до складу Робочої комісії по веденню колективних переговорів щодо внесення змін і доповнень до Галузевої угоди. Про отримані результати Профспілку буде поінформовано.

- міністерство енергетики України направило звернення до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до Постанови КМУ № 461 ( що стосується Списків № 1 та № 2).

- міністерство готує відповідні законопроекти щодо реструктуризації (ліквідації) заборгованості вугледобувних підприємств зі сплати єдиного соціального внеску та зі сплати страхових внесків до соціальних фондів.

На завершення зустрічі було досягнуто домовленостей щодо взаємодії Міністерства та Укрвуглепрофспілки для вирішення нагальних шахтарських проблем.