зробити стартовою додати в обране


Архів новин

15 Грудня
Президія Федерації профспілок України 14 грудня 2021 року на своєму засіданні розглянула питання щодо проведення засідання Ради ФПУ, яке заплановане на 16 грудня ц.р., а також проекти постанов Ради ФПУ. Читати дальше »»
15 Грудня
14 грудня Верховна Рада України прийняла в цілому Проект Закону про внесення змін до статті 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності державних вугледобувних підприємств" щодо продовження терміну дії мораторію на виконавчі провадження, заходи примусового виконання рішень та порушення справ про банкрутство державних вугледобувних підприємств ( автори народні депутати України Герус А.М., Бондар М. Л.,Гриб В. О., Камельчук Ю. О., Єфімов М. В., Скороход А. К. ,Горобець О. С. ,Мороз В. В.) Читати дальше »»
14 Грудня
14 грудня в режимі відео конференції за участі Міністра енергетики України відбулося засідання Президії ЦК Профспілки. На порядку денному було обговорено питання « Про кризову ситуацію у вугільній галузі з виплати заробітної плати працівникам і погашення заборгованості з неї та визначення цілеспрямованих дій Профспілки по невідкладному вирішенню даного питання». Читати дальше »»
13 Грудня
Накопичення боргів по заробітній платі працівникам ДП «Львіввугілля», не дієві відповіді перших осіб держави, профільного міністерства на численні звернення голів Львівської територіальної Профспілки вугільників спонукають шахтарські колективи до акцій протесту, які розпочалися 7 грудня. Так, головна вимога протестувальників – погашення усіх боргів по заробітній платі не виконана і 13 грудня, продовжуючи протест, шахтарі вирушили до Львова на зустріч з головою Львівської ОДА. Читати дальше »»
13 Грудня
Верховною Радою України 18 листопада 2021 року прийнято за основу проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (нова редакція) та інших законодавчих актів України)», реєстр. № 3663 від 15.06.2020р. (поданий народним депутатом України Папієвим М.М.), який викликав чисельні звернення до різних державних органів про його відхилення. Читати дальше »»
10 Грудня
За 11 місяців 2021 року на державних підприємствах вугільної галузі допущено 328 випадків (2020 рік - 267 випадків) загального виробничого травматизму, що на 61 випадок (22,8 %) більше, ніж за відповідний період 2020 року. Читати дальше »»
10 Грудня
Після майже 12-річної історії спроб законодавчо врегулювати медіацію нарешті зроблено важливий крок – 16 листопада 2021 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про медіацію». Читати дальше »»
9 Грудня
За інформацією Міністерства енергетики України в середу, 8 грудня, на державні шахти було перераховано 300 млн грн для виплати зарплати гірникам. Читати дальше »»
9 Грудня
За затвердженим МОЗ України «Переліком професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням проти гострої респіраторної хвороби COVID-19» керівники вугледобувних підприємств, починаючи з 9 грудня поточного року, зобов’язані у разі відмови або ухилення працівників від щеплення відсторонювати їх від роботи до усунення причин. З приводу даного питання голова Профспілки Андрій Зимін направив відповідне звернення до Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля ( звернення додається). Читати дальше »»
8 Грудня
Через накопичення зарплатного боргу перед працівниками ДП «Львіввугілля» гірники першої зміни чотирьох вугледобувних підприємств , зокрема, шахт «Лісова», «Степова», «Межиричанська», « Великомостівська № 1» державного підприємства відмовилися спускатися в шахту. Читати дальше »»
RSS