зробити стартовою додати в обране


Архів новин

21 Грудня
В січні 2021 року на ХМЗ « Світло шахтаря» було оголошено конкурс на кращу організацію профспілкової роботи серед цехових комітетів . У ньому взяли участь 22-і цехові профспілкові осередки заводу. На розширеному засіданні профкому відбулося підбиття підсумків. Читати дальше »»
20 Грудня
Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий направив звернення Першому віце - прем'єр – міністру України – Міністру економіки Юлії Свириденко з приводу довготривалого не вирішення питання проблеми заборгованості з виплати заробітної плати і ,зокрема, щодо заборгованості у вугільній галузі( звернення додається). Читати дальше »»
20 Грудня
У зв’язку з критичною ситуацією, що склалася у вугільній галузі з невиплатою заробітної плати працівникам державних вугледобувних підприємств голова Профспілки Андрій Зимін направив відповідне звернення до Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля ( звернення додається). Читати дальше »»
20 Грудня
16 грудня відбулося підсумкове засідання Президії Торецької територіальної організації Укрвуглепрофспілки. На початку засідання голова Торецького теркому Профспілки поінформував присутніх про засідання Президії Укрвуглепрофспілки, яке відбулося в режимі відео конференції за участі Міністра енергетики Германа Галущенка. На порядку денному було обговорено ситуацію, яка склалася з невиплатою заробітної плати та погашення наявних боргів з неї перед працівниками державних вугледобувних підприємств. Читати дальше »»
20 Грудня
За інформацією профспілкових організацій стало відомо, що з п'ятниці минулого тижня 14 гірників шахти « Капітальна» ДП «Мирноградвугілля» четверту добу знаходяться під землею на знак протесту з невиплати заробітної плати. Сьогодні, 20 грудня, гірники шахти «Центральна» ДП "Мирноградвугілля" долучилися до акції протесту на поверхні, гірники відмовляються спускатися в шахту і приступати до роботи. Читати дальше »»
20 Грудня
7 жовтня 2021 року учасники Всеукраїнської акції протесту профспілок висунули низку вимог, одна з яких – «руки геть від профспілкового майна», на яку Уряд не тільки не відреагував, а й без проведення консультацій з громадськістю 9 грудня 2021 року схвалив два законопроєкти «Про правовий режим майна загальносоюзних громадських об’єднань (організацій) колишнього Союзу РСР» та «Про мораторій на відчуження майна загальносоюзних громадських об’єднань (організацій) колишнього Союзу РСР», якими передбачається відібрати власність громадських організацій. 10 грудня 2021 року ці законопроєкти за №№ 6420, 6421 зареєстровано Верховною Радою України. Під удар будуть поставлені якраз ті громадські організації, які за роки незалежності зберегли своє майно. Читати дальше »»
17 Грудня
17 грудня Верховної Ради України Проект Постанови «Про звернення до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів з Резервного фонду Державного бюджету України на виплату заробітних плат працівникам державних вугледобувних підприємств» (реєстр № 6442), якою передбачається виділення 300 млн. грн. на виплату заробітної плати шахтарям. Постанова набирає чинності з дня її прийняття. Читати дальше »»
16 Грудня
На позачерговому засіданні Верховна Ради України прийняла за основу в першому читанні законопроект № 5891-1 про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" (щодо погашення заборгованості та виплати поточної заробітної плати працівникам державних вугледобувних вугільної підприємств) (автори народні депутати України Гриб В. О.,Бондар М. Л. та інші. Читати дальше »»
16 Грудня
Сьогодні,16 грудня, під будівлею Верховної Ради України відбувається мирна акція протесту шахтарів з усіх регіонів України у зв’язку з критичною ситуацією, яка склалася на державних вугледобувних підприємствах з невиплатою заробітної плати і погашенню наявних боргів з неї. Читати дальше »»
16 Грудня
Вже 10 років, як в Україні функціонує система безоплатної правової допомоги. Центри та бюро БПД надають підтримку малозабезпеченим громадянам у кримінальних, цивільних та адміністративних справах, забезпечують доступ до правової допомоги кожному затриманому в Україні незалежно від його матеріального стану. Разом із тим, відповідно до сучасних викликів, розширюються і підходи в роботі з клієнтами системи БПД. Нині, аби державний сервіс, який декларовано державою – доступ до правосуддя, – міг бути застосований кожною людиною, в якої є мобільний телефон, юридичні консультації теж надаються через онлайн-системи. Читати дальше »»
RSS