зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

11 Червня 2021
Засідання профспілкового комітету ВП «Шахта Ценральная» ДП «Торецьквугілля»
09 червня 2021р. відбулося засідання профспілкового комітету ВП «Шахта Центральна» ДП«Торецьквугілля». У засіданні профспілкового комітету взяв участь голова Торецького теркому профспілки Щербань. В.П. На порядку денному було розглянуто ряд питань. Зокрема, «Про підсумки проведення Президії ЦК ППВПУ який відбувся 21.05.2021г. і ⅤIII з'їзду ФПУ, що відбувся 25.05.2021г.», «Про виконання пунктів колективного договору в частині дотримання техніки безпеки за 4 місяці 2021р.»,а також « Про підготовку та підсумки заповнення б/в «Шахтар» в м. Святогірськ».

По першому питанню виступив голова Торецького теркому профспілки Щербань В.П., який розповів про підсумки засідання президії ЦК ППВПУ за участю Міністра енергетики України Г.В.Галущенко і заступника міністра енергетики України Куракова А.С. Також Василь Петрович допові про зустріч голови Укрвуглепрофспілки Турманова В.І. з заступником Міністра енергетики Куракова А.С.,яка відбулася 08.06.2021р. Під час зустрічі заступником Міністра було поінформовано про хід виконання першочергових заходів, прийнятих на засіданні Президії ЦК ППВПУ, вирішення яких сприятиме ефективному реформуванню галузі.
Також заступник Міністра зазначив, що на контролі в Міністерстві знаходиться питання внесення змін до постанови КМУ від 24.04.2016р. № 461 по відновленню права на пільгову пенсію для працівників вугільних підприємств, зайнятість яких в підземних умовах становить 50 і більше відсотків. Міністерство енергетики направило звернення до КМУ щодо внесення змін до цієї постанови.

«Про виконання пунктів колективного договору в частині дотримання техніки безпеки за 4 місяці 2021р.» виступив заступник директора шахти з техніки безпеки Каменєв Володимир Петрович. У своєму виступі він підкреслив, що за 4 місяці 2021 року відбулось 6 випадків виробничого травматизму. Було проаналізовано динаміку стану охорони праці на шахті за минулий перід: так в 2016 році було 13 випадків виробничого травматизму, 2017р -7 випадків ,. 2019р. - 6, 2020р. - 6. Питання охорони праці завжди розглядаються на п'ятихвилинках, нарядах, ПДК. Узгоджені позиції ПЛА на 83%: з 213 позицій узгоджено 178, такого не було з 2015 року.

Аналізуючи обставини виникнення виробничих травм було зазначено про те , що всі випадки стаються із–за неуважності при виконанні робіт з боку потерпілих. Було запропонував опрацювати питання матеріального заохочення працівників та ІТП за досягнуті показники в питаннях охорони праці.

Про підготовку та підсумки заповнюваності б/в «Шахтар"»в м. Святогірськ допові голова профкому Прудніков М.С. Було відмічено роботу керівництвом ДП «Торецьквугілля» ВП «Шахта Торецька» в підготовці до оздоровлення трудящих на б / в «Шахтар». Працівники ВП «Шахта«Центральна» прийняли участь у впорядкуванні території, за якою була закріплена шахта, З початку роботи на базі відпочинку «Шахтар» відпочило 34 людини, з них 9 дітей, що дуже мало. Однією з причин, яка вплинула на таку заповнюваність бази- це погодні умови, Прудніков М.С. закликав голів дільничних комітетів провести роботу по подачі заявок і написання заяв для відпочинку працівників і їх сімей на базі відпочинку «Шахтар» на весь період її роботи.

З усіх питань були прийняті постанови.

За матеріалами первинна профспілкова організація ВП «Шахта Центральна»