зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

8 Грудня 2021
Протест шахтарів Львівщини
Через накопичення зарплатного боргу перед працівниками ДП «Львіввугілля» гірники першої зміни чотирьох вугледобувних підприємств , зокрема, шахт «Лісова», «Степова», «Межиричанська», « Великомостівська № 1» державного підприємства відмовилися спускатися в шахту.

Працівники шахти « Лісова» перекривають дороги на Львівщині. Також частина шахтарів пішла на центральну площу м. Червонограда, де відбувається мітинг, інша частина - в м. Сокаль пікетують будівлю ДП «Львіввугілля». Як стало відомо, відбулися перемовини шахтарів з очільником області, який запевнив протестувальників в тому, що він найближчим часом буде зв’язуватися з Керівництвом Кабінету Міністрів України, міністрами енергетики та фінансів України стосовно вирішення даного питання. Також перед працівниками виступив Генеральний директор ДП « Львіввугілля» та головний бухгалтер.

Слід зазначити, що вже понад добу на знак протесту залишаються під землею 38 гірників шахти « Чевоноградська». Люди відмовляються підніматися на поверхню, доки їм не виплатять зарплатні борги.

На даний час загальний борг перед гірниками ДП « Львівугілля» становить 236 млн грн.