зробити стартовою додати в обране


Архів новин

16 Жовтня
Профспілкові організації, трудові колективі галузі широко та масово підтримали проведення першого етапу Всеукраїнської акції протесту профспілок, що вібувся у регіонах 9 жовтня. Зараз вони готуються також взяти активну участь у другому етапі – марші-ході Федерації профспілок України та її членських організацій 17 жовтня у Києві. Про вимоги шахтарів, про ситуацію в галузі та шляхах вирішення актуальних проблем – наша розмова з головою Профспілки працівників вугільної галузі Віктором Турмановим. Читати дальше »»
12 Жовтня
16-18 жовтня цього року шахтарі ДП « Торецьквугілля» проведуть акцію протесту в місті Києві біля будівлі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України з приводу критичної ситуації, яка склалася на шахтах ДП «Торецьквугілля» у зв'язку з відсутністю коштів, необхідних для виробничої діяльності та виплати заробітної плати шахтарям. Читати дальше »»
12 Жовтня
Ситуація з вчасною виплатою заробітної плати працівникам ДП “Львіввугілля” не врегульована. За серпень поточного року, станом на 11 жовтня, виплачено 66%. Соціальна напруга в шахтарських колективах зростає і знову актуальною стає проблема відтоку кадрів з шахт та допоміжних підприємств. Обговоривши всі ці питання на щотижневій нараді голів Профспілки вугільників, ними був направлений лист на ім’я перших осіб держави, профільного міністра, голови Львівської обласної державної адміністрації та начальнику ГУ НП у Львівській області з вимогою вирішення виплати зарплати( лист додається). Читати дальше »»
11 Жовтня
9 октября 2018 года, после недельного протеста на трассе по пешеходному переходу около «Шахты «Котляревская», шахтеры приехали под здание ГП «Селидовуголь» для встречи с генеральным директором предприятия. Читати дальше »»
11 Жовтня
17 жовтня - у Міжнародний день боротьби з бідністю у Києві відбудеться масовий Мітинг-хода представників Федерації профспілок та її членських організацій на захист законних прав та інтересів людей праці. Акція почнеться у парку Тараса Шевченка і продовжиться біля Верховної Ради України і Кабінету міністрів України. Таке рішення було ухвалено на засіданні Президії ФПУ 20 вересня. А 10 жовтня у приміщені ПАТ «Укртелеком» відбулась селекторна нарада керівників членських організацій ФПУ щодо підготовки до Всеукраїнської профспілкової акції протесту 17 жовтня. Вів нараду Голова ФПУ Григорій Осовий. Читати дальше »»
10 Жовтня
За 9 місяців 2018 року на державних підприємствах вугільної галузі допущено 278 випадків (2017 рік - 320 випадків) загального виробничого травматизму, що на 42 випадки (-13,1 %) менше, ніж за відповідний період 2017 року. Читати дальше »»
9 Жовтня
Сьогодні, 9 жовтня , голова Профспілки направив термінову телеграму Прем'єр- міністру України стосовно погашення заборгованості по заробітній платі шахтарям державних вугільних підприємств ( телеграма додається). Читати дальше »»
9 Жовтня
За розрахунками Мінсоцполітики фактичний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб з урахуванням суми обов’язкових платежів відповідно до чинного законодавства у цінах серпня 2018 року становив 4138 грн. Читати дальше »»
5 Жовтня
4-5 жовтня 2018 року Федерація профспілок України в місті Чернігові на базі Чернігівського навчально- методичного центру проводить навчальний семінар для профспілкової молоді «Профспілковий органайзер: ефективні практики». Мета семінару - створення нових, збереження і розбудова діючих профспілкових організацій, формування професійних профспілкових органайзерів. На семінарі будуть розглянуті такі питання: цінності Профспілки, компетенції сучасного профспілкового лідера, етапи проведення органайзингової кампанії, тактики та методи залучення членів Профспілки до активної роботи в організації, сучасний стан та перспективи профспілкового руху в Україні. Читати дальше »»
5 Жовтня
Завдяки особистій зустрічі Голови Профспілки В. Турманова з Міністром соціальної політики України А. Ревою стосовно припинення застосування Порядку врахування трудового стаж, що дає право на пенсію незалежно від віку працівникам, безпосередньо зайнятим повний робочий день на роботах, передбачених статтею 14 Закону України «Про пенсійне забезпечення» вдалося позитивно вирішити питання відновлення соціальних гарантій шахтарів. Читати дальше »»
RSS