зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

21 Січня 2021
ЛІКАРНЯНІ ПОВИННІ ОПЛАЧУВАТИСЬ
Дніпропетровська територіальна організація Профспілки працівників вугільної промисловості України неодноразово зверталась до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Дніпропетровській області та керівництва центрального апарату виконавчої дирекції Фонду, а також до Міністерства соціальної політики України щодо питання надання допомоги по тимчасовій непрацездатності працівникам вугільних підприємств регіону, які мали загальні захворювання в період простою підприємств не з їхньої вини.

Аналогічні звернення були направлені і Дніпропетровським обласним об’єднанням профспілок. Однак відповіді були негативними і, на думку профспілок, без належного обґрунтування.

І ось, нарешті, звернення профспілок, у тому числі Дніпропетровської територіальної організації Укрвуглепрофспілки, знайшли підтримку Міністерства соціальної політики України. Своїм листом Мінсоцполітики повідомляє, що відмова в оплаті таких листків непрацездатності не відповідає вимогам ст. 23 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», тобто є безпідставною, про що повідомлено керівництву центрального апарату виконавчої дирекції Фонду.

По матеріалах Дніпропетровської територіальної організації Профспілки