Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

21 Січня 2021

ЛІКАРНЯНІ ПОВИННІ ОПЛАЧУВАТИСЬ

Дніпропетровська територіальна організація Профспілки працівників вугільної промисловості України неодноразово зверталась до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Дніпропетровській області та керівництва центрального апарату виконавчої дирекції Фонду, а також до Міністерства соціальної політики України щодо питання надання допомоги по тимчасовій непрацездатності працівникам вугільних підприємств регіону, які мали загальні захворювання в період простою підприємств не з їхньої вини.

Аналогічні звернення були направлені і Дніпропетровським обласним об’єднанням профспілок. Однак відповіді були негативними і, на думку профспілок, без належного обґрунтування.

І ось, нарешті, звернення профспілок, у тому числі Дніпропетровської територіальної організації Укрвуглепрофспілки, знайшли підтримку Міністерства соціальної політики України. Своїм листом Мінсоцполітики повідомляє, що відмова в оплаті таких листків непрацездатності не відповідає вимогам ст. 23 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», тобто є безпідставною, про що повідомлено керівництву центрального апарату виконавчої дирекції Фонду.

По матеріалах Дніпропетровської територіальної організації Профспілки

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net