зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

5 Липня 2023
05 липня ДТЕК повертає світло: у червні енергетики відновили постачання світла для 277 тисяч родин
За червень енергетики ДТЕК повернули світло 277 тисячам сімей*, що лишилися без електропостачання через обстріли у Донецькій, Дніпропетровській, Київській, Одеській областях та в Києві. Після кожної повітряної чи артилерійської атаки фахівці операторів системи розподілу максимально оперативно ремонтують електромережі щойно отримують дозвіл від ЗСУ та ДСНС.

У червні ворог не зупиняв своїх атак на об’єкти цивільної інфраструктури. Через ці атаки регулярно пошкоджуються електромережі країни та лишаються без світла тисячі українців. Енергетики операторів систем розподілу ДТЕК Мережі за червень повернули світло 228 тисячам родин на Донеччині, та 42 тисячам сімей Дніпропетровщини, що наближені до зон активних бойових дій та тимчасово окупованих територій.

Також, через повітряні атаки енергетики повернули світло майже 5 тисячам родин Києва, 1,7 тисячам родин Київщини та 85 домогосподарствам Одещини.

«Наша задача – максимально, наскільки можливо в умовах регулярних обстрілів, забезпечити мешканців та критичну інфраструктуру світлом. За більше, ніж рік повномасштабної війни ми повернули світло вже понад 8 мільйонам родин на Київщині, Одещині, Дніпропетровщині, Донеччині та в столиці. Більшість з них – вже десятки разів лишались без світла через атаки ворога»,

– зазначив Олександр Фоменко, генеральний директор ДТЕК Мережі.
Фахівці компанії продовжують працювати в регіонах з найзапеклішими бойовими діями спільно з ЗСУ та ДСНС та відновлювати роботу електромереж, щойно отримують дозвіл від них.

* з урахуванням, що деяким клієнтам повертали світло 2 і більше рази.