зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

16 Вересня 2022
Герман Галущенко обговорив з профспілками гірників проблеми галузі та роботу в умовах військової агресії рф
Міністр енергетики України Герман Галущенко взяв участь у двох засіданнях керівних органів профспілкових організацій гірників - пленуму ЦК Профспілки працівників вугільної промисловості та засіданні Ради голів Незалежної профспілки гірників України, які пройшли під головуванням Андрія Зиміна та Михайла Волинця відповідно.

Учасники засідань обговорили особливості роботи галузі та логістики в умовах воєнного стану і приділили особливу увагу питанням забезпечення безпеки гірників.

Герман Галущенко зазначив, що після 24 лютого 1/4 державних шахт опинилися на тимчасово окупованій росією території.

Міністр відзначив героїзм працівників, які не дивлячись на регулярні ворожі обстріли щодня продовжують працювати в шахтах та забезпечувати постачання вугілля на підприємства теплової генерації.

Герман Галущенко наголосив на важливості вугільної галузі, насамперед з точки зору забезпечення енергетичної безпеки країни в осінньо-зимовий період.

“З огляду на агресію росії, у тому числі на енергетичному фронті, найближчі два роки ми маємо розраховувати виключно на власний видобуток вугілля”, - зазначив міністр.

Першочергова задача зараз – забезпечити сталий видобуток, заробітні плати та безпеку працівників, технічне забезпечення та захист від техногенних катастроф, додав він.