зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

11 Лютого 2022
Міненерго звернулося до профільного комітету ВРУ щодо продовження стабілізуючих заходів на ринку електроенергії
Міністерство енергетики звернулося до Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг щодо потреби запровадження на постійній основі норми Закону України «Про ринок електричної енергії», що передбачають обмеження обсягу продажу електричної енергії електропостачальниками (трейдерами) на ринку «на добу наперед». Цей обсяг не має перевищувати 10% від зареєстрованого обсягу купівлі електричної енергії за двосторонніми договорами.

Зазначена норма була запроваджена змінами до Закону України «Про ринок електричної енергії», що були прийняті Верховною Радою 14 липня 2021 року і діяли до 1 листопада 2021 року. Вони продемонстрували позитивний вплив на функціонування ринку електричної енергії, сприяли стабілізації ціноутворення і підвищили його прозорість.

Також пропонується продовжити дію змін до Закону України «Про ринок електричної енергії», які стосуються обов’язкового продажу електроенергії виробниками всіх форм власності (окрім тих виробників, яким встановлено «зелений» тариф та виробників електричної енергії, які за результатами аукціону набули право на підтримку) на ринку двосторонніх договорів виключно на електронних аукціонах. Цю норму пропонується продовжити до 1 квітня 2023 року.

За матеріаласми міністерства енергетики України

Міністерство енергетики України