зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

6 Грудня 2021
Трансформація вугільних регіонів має відбуватись в інтересах громад, - Ярослав Демченков
Міністерство енергетики зацікавлене в розробці системних, інноваційних і креативних підходів для програм трансформації вугільних регіонів.

На цьому наголосив заступник міністра енергетики з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков під час відкриття “Хакатону вугледобувних міст. Видобувай нові ідеї”. Цей захід – змагання стартапів, бізнесів та команд з представників креативних індустрій та ІТ-сектору, які спільно створюють пілотні проєкти ревіталізації вугільних шахт для моно-міст Червонограду і Мирнограду.

“Ми розуміємо, що більшість регіонів, де знаходяться вугільні шахти, залежать від роботи цих шахт. Це і податки, і робочі місця, соціальна інфраструктура, яка утримується навколо вугільного підприємства. Щоб підготуватись до трансформації вугільних регіонів, нам в першу чергу необхідно знайти рішення, як створити нові робочі місця, як буде розвиватися соціальна інфраструктура, як буде наповнюватися місцевий бюджет, вирішуватися проблеми навколишнього середовища і як буде розвиватися ця територія”, - сказав заступник міністра.

Він наголосив, що Україна – учасник низки міжнародних ініціатив, пов’язаних зі скороченням викидів СО2. Відповідні зобов’язання передбачають поступову трансформацію вугільної галузі.

Ярослав Демченков зазначив, що міжнародні партнери України, зокрема Німеччина і Великобританія, теж проходять цей шлях.

“І їх приклад показує, що на місці достатньо депресивних, навіть для Німеччини, регіонів з’являються нові цікаві міста без проблем з екологією, без проблем соціальних. У молоді з’являються нові стимули залишатися в цих територіях, навчатися відкривати бізнес. І ми хочемо реалізувати програми трансформації вугільних регіонів таким чином, щоб люди підтримували цю реформу, щоб вони бачили майбутнє і були зацікавлені у ефективній трансформації”, - наголосив Ярослав Демченков.

Міністерство енергетики України