зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

31 Серпня 2021
Україна має імпортувати близько 3,5 млн тонн вугілля для проходження зими, - глава Міненерго
Україна має імпортувати приблизно 3,5 млн тонн енергетичного вугілля протягом майбутнього опалювального сезону

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

"Додатково необхідно імпортувати близько 3,5 млн тонн протягом опалювального сезону відповідно до графіка накопичення вугілля", - сказав міністр.

Також він зазначив, що генерувальні компанії - і ДТЕК, і "Центренерго" - почали укладати контракти на імпорт вугілля.

"Ми розраховуємо, що стабілізуємо ситуацію з вугіллям і спокійно проходитимемо ОЗП (осіннє-зимовий період - ІФ)", - уточнив міністр.

Водночас він повідомив, що в опалювальному сезоні цього року Міненерго також розраховує на "певні досягнення" - роботу АЕС мінімум 14 блоками із 15 діючих, а також у разі потреби, особливо в грудні-січні, підключення до системи 15-го атомного блока. За його прогнозами, запаси газу в підземних сховищах на початок ОЗП сягнуть 19,5 млрд куб. м.

Згідно з оприлюдненим у понеділок указом президента №452/2021, який затвердив рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 липня 2021 року про заходи щодо нейтралізації загроз в енергетичній сфері, Кабінет Міністрів до 31 жовтня поточного року має забезпечити накопичення природного газу, резервних видів палива та вугілля для безперебійної роботи паливно-енергетичного комплексу в опалювальний період 2021/2022 року, а також пріоритетність надання піввагонів для відвантаження вугільної продукції залізничним транспортом відповідно до заявок вугільних підприємств - шахт і збагачувальних фабрик.

Економічна правда