зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

30 Червня 2021
Рада спростила приєднання до газотранспортної системи
Верховна Рада на засіданні 30 червня прийняла в другому читанні законопроєкт №4578-1 про внесення змін до низки законів щодо деяких питань приєднання до газотранспортної або газорозподільчої системи, спрямований на спрощення таких приєднань. Законопроект був внесений народними депутатами як альтернативний законопроекту №4578, який у січні 2021 року вніс до Ради Кабінет Міністрів.

Законом пропонується скасувати обов’язковий поділ приєднань на стандартне і нестандартне, спростити приєднання і доступ до мереж, зменшити кількість підстав для відмови в приєднанні. Законом унормовано строки виконання заходів з приєднання.

Змінено підходи з визначення плати за приєднання, яка встановлюватиметься, виходячи з потужності та відстані від місцезнаходження об'єкта.

Крім цього, закон чітко визначає права замовників будівництва або власників об’єктів в питаннях приєднання до газових мереж.

Також, закон передбачає заходи із захисту заявників від протиправних дій та бездіяльності з боку операторів газотранспортної або газорозподільної системи.

Законопроект розроблявся за участю всіх зацікавлених сторін газового ринку.

Українська енергетика