зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

8 Червня 2021
Україні потрібно понад 4 млрд євро для модернізації ТЕС – Міненерго
Національний план зі скорочення викидів великими спалювальними установками передбачає модернізацію понад 90 об'єктів. Сумарно для виконання плану операторам необхідно інвестувати до 4,3 млрд євро. Про це повідомляє Міністерство енергетики з посиланням на заяву заступника міністра енергетики Максима Немчинова.

«На сьогодні ми не перевищуємо наші міжнародні зобов’язання по жодному з викидів. Але вже починаючи з 2025 року, якщо ми нічого не будемо робити, ми будемо перевищувати ці показники, і це призведе до порушення наших зобов’язань», – зазначив Немчинов.

У відомстві наводять приклад Європи, де за 1990-2016 роки в екомодернізацію інвестували коштом державної допомоги. Зокрема, у Німеччині – 19 млрд євро, Польщі – 11 млрд євро, Чехії – 7 млрд євро.

«Зараз міністерство працює над розробленням механізму фінансування заходів з екомодернізації – коштом чого ми будемо проводити екологічну модернізацію обладнання», – підсумував посадовець.

Раніше повідомлялося, що українські вугільні електростанції є одними з найбільших забруднювачів повітря у Європі – звіт. До топ-10 забруднювачів увійшли 8 українських електростанцій.

mind