зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

16 Червня 2020
Меморандум з учасниками ринку "зеленої" енергетики враховує інтереси інвесторів, держави та споживачів, - Ольга Буславець
Меморандум про взаєморозуміння між Урядом та інвесторами і виробниками електроенергії з ВДЕ, враховує інтереси всіх: і держави, і інвесторів, і споживачів.

На цьому наголосила в.о. Міністра енергетики Ольга Буславець під час брифінгу.

"У меморандумі є умови, які враховують як інтереси інвесторів, так і дають переваги для держави. Завдяки імплементації меморандуму буде зменшено фінансове навантаження на ринок електричної енергії . Це близько 7 млрд грн щорічно протягом терміну підтримки до 2030 року. Загалом за цей період до 2030 року держава зекономить біля 2 млрд євро. Звичайно, це вплине на кожного споживача, який сплачує за електричну енергію", - зазначила Ольга Буславець.

За її словами, Україна повністю поділяє світові екологічні тренди, але розвиток «зеленої» енергетики має відбуватися за відповідно до чітких механізмів.

«Ми повинні рухатись в напрямку того, щоб наша держава була екологічна, у нас розвивались чисті технології виробництва електричної енергії. Ми підтримуємо всі світові тренди в цьому напрямку. Але ми розуміємо, що ми повинні створити такі умови, щоб забезпечити розвиток «чистої» генерації за більш низькою ціною, щоб наші споживачі могли за цю енергію сплачувати», - заявила в.о. Міністра.

Для імплементації умов Меморандуму Міністерство енергетики розробило законопроект, який сьогодні було схвалено Урядом і передано для реєстрації у Верховну Раду.

Міністерство енергетики України