зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

26 Травня 2020
Шмигаль заявив, що Мінекоенерго буде розділене, може з'явитися аграрне міністерство
Прем'єр зазначив, що об'єднання міністерств не дало очікуваного ефекту.

Міністерство енергетики та захисту довкілля буде розділене на два відомства. Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він зазначив, що об'єднання міністерств не дало очікуваного ефекту.

"Для мене було дивним, коли я потрапив на перші засідання Кабінету Міністрів, коли міністр енергетики спочатку доповідав про стан справ в атомній енергетиці, потім - вугільна галузь, а потім - про червонокнижні рослини і відловлювання мотиля. Відтоді я став прихильником того, що екологією повинен займатися професійний еколог, якому це близьке і який цим живе", - заявив Шмигаль.

Також прем'єр-міністр не виключає, що в Україні може з'явитися окреме аграрне міністерство.

"Є кілька ідей. Перше - це можливість відокремлення від Міністерства економіки аграрного спрямування в окреме міністерство. Це існує на рівні ідеї, ми над цим працюємо спільно з міністром економіки, спільно з віцепрем'єрами", - додав він.

Шмигаль наголосив, що буде здійснено посилення промислового блоку.

"Яким чином це робити, наразі дискутується: створювати окрему посаду віцепрем'єра, призначити сильного заступника в Міністерстві економіки або, можливо, створювати Міністерство промислової політики і державного оборонного замовлення. Триває дискусія, ми шукаємо формули, людей і найкращий формат реалізації", - пояснив прем'єр-міністр України.

Нагадаємо, в серпні 2019 року Верховна Рада призначила міністра енергетики та захисту навколишнього середовища. До цього було два окремих міністерства: Міненергетики та Мінекології.

14 травня парламентський Комітет з питань екологічної політики та природокористування заявив про необхідність поділу цього міністерства на два окремі відомства.

Зараз Ольга Буславець є тимчасовою виконувачкою обов'язків міністра енергетики та захисту навколишнього середовища.

LB.ua