зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

9 Вересня 2019
Україна скоротила валютні витрати на імпорт вугілля
Основним постачальником енергетичного вугілля в Україну залишається Російська Федерація.

Україна в січні-серпні 2019 року скоротила валютні витрати на імпорт кам'яного вугілля та антрациту, у порівнянні з січнем-серпнем 2018 року, на 7,6% - до 1,828 мільярда доларів. Читайте також Коломойський оцінив "грабіж" за схемою "Роттердам+": $4,2 мільярда за 3,5 роки Про це повідомляє Державна фіскальна служба. Згідно з повідомленням, за звітний період було імпортовано 12,9 мільйона тонн вугілля. Найбільшими постачальниками були Росія, США і Казахстан.

Імпорт вугілля з Росії в грошовому вираженні за вісім місяців 2019 року сягнув 1,093 мільярда доларів (59,8%), США – 596,6 мільйона доларів (32,6%). З Казахстану Україна імпортувала вугілля на 85,54 мільйона доларів (4,7%).

Довідка УНІАН. Україна почала відчувати гострий дефіцит енергетичного вугілля з літа 2014 року, коли внаслідок військових дій на сході країни повністю втратила контроль над частиною Донбасу, де розташовано більшість шахт. Після цього країна почала імпортувати вугілля.

У квітні уряд РФ обмежив ввезення продукції паливно-енергетичного комплексу в Україну. З 1 червня поточного року вугілля, нафта і нафтопродукти можна вивозити до України лише на підставі окремих

УНІАН