зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

7 Листопада 2017
НБУ запустив модернізовану систему електронних платежів
Національний банк України, 3 листопада, ввів в експлуатацію нове покоління державної системи електронних міжбанківських розрахунків – систему електронних платежів НБУ(СЕП). Про це йдеться в повідомленні прес-центру Нацбанку.

«Впровадження СЕП-3 є однією з складових стратегічної програми розвитку інформаційних технологій Національного банку України. Програма направлена на розвиток і вдосконалення сервісів і ІТ-інфраструктури як для внутрішніх завдань Національного банку, так і, насамперед, для тих послуг, які Національний банк надає банківській спільноті України», – прокоментував директор Департаменту інформаційних технологій НБУ Володимир Нагорнюк.

У НБУ відзначають, що впровадження нового третього покоління СЕП – СЕП-3 – пройшло успішно і не вплинуло на якість обслуговування банками своїх клієнтів. Протягом банківського дня 3 листопада в СЕП-3 було опрацьовано 1,22 млн. платежів на загальну суму понад 79,7 млрд. грн.
У Нацбанку додають, що станом на 1 жовтня 2017 учасниками СЕП були 187 установ, з них 93 – банки України; 66 – філії банків України, 27 – Державна казначейська служба України та її органи; 1 – Національний банк України.


Фінанси.ua