зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

31 Серпня 2015
Привітання Міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина із Днем шахтаря
Шановні працівники вугільної галузі України! Дозвольте щиро привітати вас із професійним святом – Днем шахтаря!

Це свято почалося з геройського вчинку шахтаря майже сто років тому. Геройською є Вашa робота і сьогодні. Сьогодні саме шахтарі: прохідники, механіки, маркшейдери та багато інших фахівців забезпечують наші електростанції вугіллям, таким необхідним у цей непростий час.

Шахтарі не припинили видобування попри постійні обстріли шахт та вугільних підприємств, попри величезну небезпеку, яка загрожує їм щодня під час роботи в українських шахтах. Як тим, хто видобуває вугілля поруч з лінією розмежування, так і тим, хто опинився в заручниках у терористів.

Робота шахтаря — це щодня відважний вчинок, не лише через бойові дії. За багато років у галузі зібралося чимало проблем, і сьогодні, після Революції Гідності, ми можемо відверто про них говорити.

Йдеться і про монополізм олігархів, і непрозора приватизація попередніх років, і нехтування інтересами профспілок, і розкрадання мільярдних дотацій, які були призначені для розвитку.

Все це роками не давало гірникам розвиватися та отримувати гідну подяку від країни. Все це нам потрібно змінити, працюючи разом, пліч-о-пліч з Урядом, долаючи спротив олігархічної системи.

Бо Ваша робота — одна з основ енергетичної незалежності країни, спокою кожного громадянина. Розроблена Міненерговугілля спільно з експертами програма розвитку галузі передбачає збільшення видобутку, модернізацію шахт, інвестиції в обладнання та максимальну увагу до умов роботи представників усіх гірничих професій.

Звісно, нам не уникнути оптимізації: реформи почалися, і галузь повинна бути прибутковою. Але саме Ваша відданість роботі дозволяє вірити, що в нас є всі можливості для успіху.

Щоб зрозуміти проблеми та потреби гірників, не обов’язково мати гірничу освіту. Не потрібно мати спеціальних знань чи вмінь, аби побачити, що робота шахтарів – це героїчні праця, яка дозволяє українцях вмикати світло в своїх оселях, незалежно від того яка погода чи політика за вікном.

Переконаний, щоб змінити роботу галузі та поліпшити життя гірників досить з належною вдячністю та повагою до Вашої непростої праці крок за кроком впроваджувати якісно інші підходи до роботи галузі.

Саме це і робить команда Міненерговугілля спільно із усіма небайдужими до кращого майбутнього України.

Щира подяка Вам: гірникам, ветеранам галузі, і всім, хто нині працює на гірничодобувних та гірничозбагачувальних підприємствах.

Зичу вам та вашим родинам тепла і затишку, добра і щастя, оптимізму і наснаги для праці!


З повагою
Міністр В.Демчишин

Пресс-служба Министерства энергетики и угольной промышленности Украины