зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

2 Липня 2015
Міністр Володимир Демчишин провів нараду щодо вирішення питань своєчасної виплати заробітної плати працівникам галузі
На нараді за участю першого заступника Міністра Ігоря Мартиненкова, керівників структурних підрозділів Міністерства, запрошених керівників державних підприємств обговорено ситуацію щодо виплати заробітної плати.

Міністр Володимир Демчишин наголосив на необхідності якнайскорішого розрахунку з працівниками та відзначив позитивну динаміку погашення заборгованості перед шахтарями, працівниками енергетичних підприємств та Енергоринком, яка здійснюється практично без залучення державних дотацій.

На 1 червня 2015 року прострочена заборгованість із заробітної плати працівникам підприємств, що належать до сфери управління Міненерговугілля, які розташовані на підконтрольній органам влади України території, становила 246,9 млн. грн.. Упродовж поточного місяця сума боргу із заробітної плати перед працівниками зменшилась на 149,2 млн. грн, або на 60,4 %.

Упродовж червня поточного року у повному обсязі погашено прострочену заборгованість із заробітної плати, що обліковувалась на перше число місяця, на шести підприємствах ПЕК, у тому числі на трьох вугледобувних підприємствах. Це, ДП «Львіввугілля», ДП «Первомайськвугілля», ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1», ДП «ВК «Краснолиманська», ДП «Укртранснафтопродукт» та ДП «ДНІЦ СКАР».


За підсумками наради зазначено про необхідність вжиття заходів щодо недопущення подальшого зростання заборгованості та наголошено на важливості своєчасних взаємних розрахунків.

Пресс-служба Министерства энергетики и угольной промышленности Украины