зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

22 Вересня 2014
На Волині хочуть збудувати збагачувальну фабрику для вугілля
На Волині є потреба у будівництві збагачувальної фабрики для вугілля, що видобувається в регіоні. Про це під час оперативки 22 вересня заявив голова ОДА Володимир Гунчик, – повідомив власкор IA ZIK.

Гунчик розповів, що стратегічний довгобуд – шахта № 10 у Нововолинську – перебуває у практично передпусковому стані. Однак ще чимало питань потребують вирішення. Серед них – будівництво збагачувальної фабрики.

«Зараз вугілля, яке в нас видобувається, має чомусь їхати на Львівщину, там збагачуватися і повертатися назад», – каже губернатор Волині.

З його слів, дослідження логістичних витрат свідчить: видатки на транспортування «чорного золота» за цим маршрутом протягом 5 років рівноцінні вартості будівництва збагачувальної фабрики на Волині.

Гунчик запевнив, що спілкуватиметься стосовно цього питання із керівництвом профільного міністерства. На його думку, видобуток волинського вугілля – питання стратегічне. Адже тільки розвіданих запасів має вистачити на 40 років. А тому потрібно робити замкнений цикл.

Також губернатор доручив своєму першому заступнику сформувати перелік установ та підприємств, які можуть купувати волинське вугілля. Цей перелік передадуть «Волиньвугіллю» для проведення переговорів про постачання цього енергоносія.
«Волиньвугілля» треба по максимуму завантажити замовленнями», – каже Гунчик.

ZIK