зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

1 Квітня 2014
Сех звернулась до міністра енергетики та вугільної промисловості, щоб врятувати шахту «Надія»
Голова Львівської ОДА Ірина Сех звернулась до міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Продана щодо ситуації на ПАТ «Шахта «Надія» з відвантаженням вугілля та заборгованістю за спожиту електроенергію.

У листі до міністра очільник Львівщини наголошує, що ПАТ «Шахта «Надія», працюючи без державної підтримки, забезпечує перевиконання планових показників з видобутку вугілля (січень 2014 року – 134%, лютий – 140, 2%, березень – 153, 2%). Незважаючи на це, на шахті є постійні проблеми з реалізацією вугілля на теплові електростанції. При можливості щоденно відвантажувати до 15 вагонів, реально відвантажується значно менше, наприклад:01-06.01.2014 – по 5 вагонів щодоби; 21-31.03 – по 2 вагони щодоби.

В результаті, на підприємстві виникає брак обігових коштів на виплату зарплати та погашення боргу за спожиту електроенергію. У березні виник борг на суму 1 млн. 226 тис.грн.

«Це зумовило загрозу припинення електропостачання шахти, а отже може спровокувати загострення соціальної напруги на підприємстві. Враховуючи цю ситуацію, та для забезпечення стабільної роботи підприємства, просимо доручити ДП «Вугілля України» забезпечити відвантаження вугілля з шахти на теплові електростанції у квітні і до кінця 2014 року в обсязі не менше, ніж по 15 вагонів щодоби», - йдеться у листі голови Львівської ОДА Ірини Сех до міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Продана.

Гал-info