зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

31 Січня 2014
Держгірпромнагляд перевіряє стан безпеки в шахтоуправлінні «Нововолинське»
У відокремленому підрозділі «ШУ «Нововолинське» ДП «Волиньвугілля» 27 січня розпочато планову перевірку стану промислової безпеки та охорони праці і охорони надр. Перевірка проходить під головуванням начальника Західної міжрегіональної державної інспекції нагляду у вугільній промисловості Володимира Юрківа. Шахтоуправління «Нововолинське» об’єднує дві шахти: № 1 «Нововолинська» та №5 «Нововолинська», яка з січня 2013 року припинила вуглевидобуток.

За три дні перевірки гірничотехнічними інспекторами Західної МДІН у ВП проведено вісім обстежень та виявлено 144 порушень нормативно правових актів з охорони праці. До адміністративної відповідальності притягнуто шість посадових осіб шахти. Загалом комісійною перевіркою заплановано 39 обстежень наземних та підземних об’єктів.

Слід відзначити, що на шахті № 1 ще до початку перевірки Волинським окружним адмінсудом заборонено і не відновлено видобуток вугілля у лаві № 225 та канатна відкатка по вантажо-людському похилому квершлагу, де у грудні 2013 року стався смертельний випадок. Тим же судом на шахті № 5 «Нововолинська» заборонено спуск людей в копальню. Дозволено лише разовий спуск у першу зміну для відкачування води і контролю пилогазового режиму, - повідомив заступник начальника Західної МДІН у ВП Володмир Осадця.

Перевірка триватиме до 7 лютого.

Територіальне управління Держгірпромнагляду у Львівській області