зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

27 Жовтня 2023
ШАХТИ ДП “ЛЬВІВВУГІЛЛЯ” ДО РОБОТИ В ЗИМОВИЙ ПЕРІОД ГОТОВІ
За участі керівника ДП «Львіввугілля» Вадима Крася відбулося засіданні Президії Львівської територіальної організації Укрвуглепрофспілки.



На порядку деному було розглянуто питання щодо підготовки відокремлених підрозділів держпідприємства до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 років.

Як зазначено в Постанові теркому Профспілки, станом на жовтень більшістю підприємств проведено значний обсяг робіт щодо підготовки шахт і підприємств до роботи взимку. Детально проаналізовано готовність кожного підприємства, озвучені зауваження. Серед основних потреб - забезпечення в повній мірі працівників спецодягом, теплою білизною, взуттям та засобами індивідуальногозахисту.
Усі проблемні питання - на контролі адміністрації ДП "Львіввугілля".

За словами головного механіка держпідприємства Руслана Немирка, були розроблені та затверджені організаційнотехнічні заходи, в яких передбачені графіки виконання робіт та придбання необхідних обладнання і матеріалів для виконання підготовчих робіт.

На вугільних підприємствах протягом підготовчого періоду проведено ремонт котлів, калориферних установок, димососів, циклонів, живильних насосів, теплових мереж, дахів тощо. Заплановані роботи переважно виконані. Підприємствам видано паспорти готовності. У відокремлених підрозділах технічні ради визначають, коли розпочати опалювальний сезон.

Щодо спецодягу і ЗІЗ, заступник генерального директора з охорони праці Валерій Соколовський інформував про наступне.

Держпідприємство закуповує все необхідне виключно через систему Прозорро. Постачальників якісних, сертифікованих засобів індивідуального захисту бракує, адже більшість профільних виробництв були на окупованих нині територіях.

Якість спецодягу і ЗІЗ, що закуповується, контролюється спільно з представниками Профспілки. Зокрема, перед укладанням угоди на постачання надається контрольний екземпляр продукції і ретельно вивчається фахівцями.

Відповідним службам шахт і підприємств доручено провести опалювальний сезон відповідно до санітарних норм.

За матеріалами Львівської територіальної організації Профспілки