зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

21 Березня 2023
МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД ДЛЯ РЕВІТАЛІЗАЦІЇ ВУГІЛЬНИХ РЕГІОНІВ
17 березня делегація ДП “Львіввугілля”, представники шахтарських профспілок взяли участь в черговому раунді консультацій із зацікавленими сторонами у рамках проєкту “Підтримка структурних змін у вугільних регіонах” Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, що впроваджується на доручення Уряду Німеччини.



Одним із партнерів проєкту GIZ є Міністерство енергетики України, у сфері управління якого є ДП “Львіввугілля” .

Керівник ДП “Львіввугілля” Олег Акімов відзначив, що держпідприємство забезпечує виконання поставлених державою завдань з вуглевидобутку і є працедавцем для понад шести тисяч осіб.

У ДП “Львіввугілля” радо вітають проєкт GIZ. Адже є розуміння, що треба компенсувати для економіки Червоноградщини зменшення доходів через закриття шахт. Міжнародний досвід та, досвід зокрема Німеччини, що вже пройшла цей шлях, є для нашого краю вкрай важливим.

Щодо власне ревіталізації вугільних регіонів, то варто зауважити, що за останні 20 років припинили роботу чотири місцеві шахти – №5 “Великомостівська”, ”Бендюзька”, “Візейська” та “Зарічна”. Їхні працівники були працевлаштовані на інші копальні, а території цих підприємств і досі раціонально не використовуються. На їх місці не відкрито жоден завод чи фабрику.

Щодо шахти “Великомостівська”, яка у 2022 році припинила вуглевидобуток, то її виробничі приміщення можна використати як базу для ремонту шахтного обладнання для наших копалень.

Регіональна координатора проєкту GIZ Галина Литвин зазначила, що темою наступних зустрічей у рамках проєкту може бути використання територій вже закритих копалень.

Олег Акімов засвідчив, що фахівці ДП “Львіввугілля” з цікавістю беруть участь у роботі проєкту, а шахтарі Львівщини раді вітати діяльність GIZ та успішні проєкти на території Червоноградського району.

За матеріалами Львівської територіальної організації Профспілки