зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

21 Лютого 2023
КРАЩІ РИБАЛКИ ПРАЦЮЮТЬ НА ШАХТІ «СТЕПОВА»
Шахтарі за традицією з нетерпінням чекають лютого - саме в цей час Дніпропетровська територіальна організація Укрвуглепрофспілки проводить улюблені гірниками змагання зі спортивної риболовлі. Незважаючи на тягар військового часу, не з'явився винятком і нинішній рік.

18 лютого ставок села Варварівка було «окуповано» шахтарями - три автобуси привезли любителів риболовлі з Павлограда, Тернівки та Першотравенська.

У теркомі профспілки вугільників до риболовлі готувалися заздалегідь. Насамперед подбали про безпеку рибалок. Спеціальна комісія виїжджала на ставок села Варварівка та вимірювала там товщину льоду. До запланованого дня його товщина становила до 15 см, тож можна було не боятися виходити на лід. На кожній шахті було проведено інструктажі. Звичайно, терком подбав і про призи та нагороди.

Багато рибалок вважають зимову риболовлю цікавішою за літню, і для цього є вагомі підстави. Взимку більшість водоймів покривається міцним шаром льоду, що дає можливість обловити ділянки, недоступні в будь-яку іншу пору року. Ще одна перевага – доступність. Грошей, заощаджених на літньому спінінгу, вистачить на придбання пристойного набору зимових снастей.

Але для шахтарської зимової риболовлі навіть це не головне. Як одностайно стверджували всі, з ким довелося поговорити, головне – в задоволенні єднання з природою і спілкування з друзями.

«Якщо запрошують, їжджу завжди, – поділився гроз шахти «Тернівська», голова дільничого комітету профспілки Микола Володимирович Кісельов, який приїхав на риболовлю разом з сином Кирилом. – Тут ми відпочиваємо душею та тілом, і не має значення, хто скільки наловив риби. Ділимося один з одним мотилем, блешнею, спілкуємося. Загалом, вдячні профспілці і сподіваємося, що ця добра традиція, закладена вже багато років тому, буде продовжена».

Звичайно, задоволення від риболовлі та спілкування з друзями дуже важливе, і все ж таки не можна скидати з рахунків дух змагальності: кожен все ж сподівався, що його улов буде вагомим, гідним того, щоб претендувати на призове місце. А для цього потрібен не тільки азарт, а й велике вміння. Поспілкувавшись із рибалками, ми дізналися, наприклад, що бурити лунки найкраще на відстані не менше двох метрів одна від одної, що з собою треба брати не одну, а кілька вудок, що на лов мормишкою впливають вітер і довжина кивка, що найкращі опариші - з жовтка звареного круто яйця з додаванням (для запаху) соняшникової олії.

…Результати підводилися вже ближче до полудня. Найбільший улов – у Івана Євгеновича Завгороднього з шахти «Степова» (4990 кг).

«Рибалкою захоплююсь з дитинства, – розповів Іван Євгенович. – З віком потяг до неї та до живого спілкування на природі лише посилився. Від імені всіх хочу висловити подяку профспілці за доставлене задоволення».

Друге місце в особистому заліку посів Анатолій Григорович Цапенко з шахти «Західно-Донбаська», на третьому місці – Володимир Володимирович Козачук з шахти «Ювілейна».
У командному заліку найвагоміший улов у гірників шахти «Степова» (12 кг), друге та третє місце посіли відповідно шахти «Західно-Донбаська» (6690 кг) та «Ювілейна» (5985 кг).

Всього ж шахтарі виловили цього дня більше 40 кг риби - від дрібного карасика до 2,5 кг щуки.

Призи та грошові премії переможцям вручив голова Дніпропетровської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості Сергій Юнак.
А на завершення рибальського свята відбувся обід із ароматною солдатською кашею.




За матеріалами Дніпропетровської територіальної організації Профспілки