зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

9 Лютого 2022
Рішення Пленуму Торецької територіальної організації Профспілки
Як повідомлялося раніше, 4 лютого 2022 року Торецька територіальна організація Укрвуглепрофспілки провела звітний Пленум теркому. На порядку денному було заслухано звіти про проведену роботу відповідними службами теркому. За підсумками роботи Пленуму прийнято відповідні рішення.

Зокрема:

Апарату теркому Профспілки направити листа керівництву Укрвуглепрофспілки про проведення в 1-му кварталі 2022р. Пленуму ЦК ППВПУ, на якому розробити стратегію дій ЦК ППВПУ з проблемних питань, які вимагають негайного вирішення:

- внесення зміни до Державного бюджету України на 2022 рік, якими передбачити кошти на стабільну роботу державних підприємств вугільної промисловості, реформування вугледобувних підприємств та комплексні програми соціального захисту вивільнених працівників, які будуть звільнені із шахт, запланованих на ліквідацію у поточному році;

- збільшення тарифних ставок та окладів працівникам вугільної галузі;
- внесення змін до постанови КМУ від 24.06.2016р. №461 щодо відновлення права на пільгову пенсію для працівників вугільних підприємств, зайнятість яких у підземних умовах становить 50 і більше відсотків;

- списання чи реструктуризація заборгованості з Єдиного соціального
внеску, а також про скасування нарахування будь-яких штрафних санкцій
підприємствам, що знаходяться на лінії зіткнення у зоні проведення ООС;

- повернення працівникам вугільної галузі соціальних гарантій, передбачених статтями 43 та 48 Гірничого закону України, які незаконно були скасовані з 01.01 2015 р.