зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

9 Лютого 2022
Первинка звітує про проведену роботу у 2021 році
8 лютого поточного року первинна профспілкова організація Харківського машинобудівного заводу «Світло шахтаря» провела звітну конференцію, на якій було підбито підсумки проведеної роботи у 2021 році. В даній конференції взяло участь 100 членів профспілки. Абсолютною більшістю голосів робота профспілкової організації визнана задовільною, зокрема, по даним напрямкам:


1. Укладено новий колективний договір на 2021-2023 роки.

Колективний договір між роботодавцем та трудовим колективом укладено. Вийшов реально більш прогресивний документ на відміну раніше існуючого. У ньому з'явилися додаткові гарантії для працівників. Наприклад, крім законодавчо встановлених відпусток, тепер заводчани можуть скористатися додатковими соціальними відпустками, які оплачує роботодавець. Визначено перелік та розміри фінансової допомоги від підприємства. Внесено низку доповнень щодо питань охорони праці.

2. Збільшено чисельність профспілкової організації.

Станом на 1 січня 2021 року організації перебували на обліку 1058 працівників. За рік чисельність організації збільшилася на 114 осіб і сьогодні становить 1172 особи. Первинна профспілкова організація продовжує рости далі з розумінням того, що люди повинні відчувати увагу та турботу – тоді профспілкові лави стануть ще щільнішими.

3. – Активізація роботи в цехових організаціях.

Щоб залучити всіх до активного процесу профспілкової діяльності, організували огляд-конкурс на кращу організацію профспілкової роботи серед 22 цехових комітетів. Він тривав протягом усього року. Оцінювали те, наскільки цехкоми були активні в роботі із соціального захисту та участі в організації оздоровлення працівників, у соціальних заходах та заходах з охорони праці, у культурному та спортивному житті, дивилися на динаміку зростання чисельності членів Профспілки, на роботу зі зверненнями працівників, активність у інформаційному просторі… Загалом у залік увійшли 12 пунктів затвердженого рейтингу. Підсумки підбили у грудні 2021-го. Цехкоми, які посіли з 1 по 5 місця, окрім морального задоволення отримали грошові бонуси, які зможуть витратити цього року на покращення побутових умов у своїх підрозділах, на проведення соціальних заходів – словом, на те, що принесе користь людям.

4. Приведення у відповідність облік членів Профспілки.

Створено єдину електронну базу обліку членів профспілки. Сформовані та щомісяця коригуються списки членів профспілки. Сформовано списки працівників підприємства пільгових категорій та дітей працівників.

Питання прийому до профспілки та звільнення щомісяця розглядаються на засіданнях профкому. Готується до видачі чергова партія профспілкових квитків.

5. Щодо реалізації плану роботи профкому на 2021 рік.

Провели всі конференції, внесені до плану роботи.

- Провели 21 засідання профкому, на яких розглянули 252 питання. З них, 67 питань (27% від загальної кількості) стосувалися питань захисту соціальних, економічних, трудових прав працівників та питань охорони праці.
- Здійснено 904 виплати матеріальної допомоги членам профспілки на суму 580,1 тис. грн., що на 147 виплат більше, ніж за 2020 рік. Не забували про співробітників, які мають різні соціальні статуси. Було надано фінансову підтримку:

- 46-ти співробітникам та ветеранам підприємства -ліквідаторам аварії на ЧАЕС та учасникам бойових дій;
- 6-ти багатодітним сім'ям;
- 21-ій одинокій мамі (батьку),
- вшанування ювілярів із виплатою фінансової підтримки стало важливою соціальною складовою роботи всієї організації та голів цехових комітетів.

Зокрема:
- оздоровили 665 працівників та членів їхніх сімей на суму 4,7 млн. грн. У тому числі, оздоровлено 221 дитину. Співробітники мали змогу оздоровлюватись на базах відпочинку та в пансіонатах на березі Азовського, Чорного морів, у здравницях Західної України та Харківщини.

– працювали над створенням більш комфортних побутових умов наших заводчан – спільними зусиллями адміністрації та профкому колективи підрозділів забезпечувалися побутовою технікою. До Дня машинобудівника було придбано та передано до підрозділів 73 одиниці побутової техніки (холодильники, мікрохвильові печі, електрочайники, електрофени, сушарки для рук).

- на ім'я голови профкому надійшло 12 письмових та 11 усних звернень від членів профспілки. За всіма зверненнями надано відповідну допомогу або роз'яснення чи рекомендації.

- навчено 15 громадських інспекторів з охорони праці;

- організовано конкурс дитячого малюнка на тему «Охорона праці очима дітей»;
- під контролем перебувають своєчасне проведення медоглядів працівників; проведення атестації робочих місць, видача ЗІЗ, миючих засобів, молока.

- наші представники брали участь у розслідуванні 2-х нещасних випадків, що сталися на підприємстві цього року;

- покращено умови в кабінеті прийому працівників у медсанчастині – встановлено кондиціонер.

- організовано для жінок додатковий медичний огляд у лікаря мамолога та УЗД-обстеження (близько 300 жінок підприємства було охоплено цим заходом).

– проведено понад 10 культурно-масових заходів, у т.ч. конкурс «А ну, заводчаночки», турнір «Ерудит», заходи до професійних свят у підрозділах, до Дня машинобудівника, до 1 вересня конкурс мемів, конкурс дитячого малюнка/аплікації на тему «Новорічні пригоди Світлошахтарівського Сніговика» та інші;

Культурно-масовою роботою охоплено близько 1000 працівників підприємства.
- Проведено 8 спортивних заходів. На регулярній основі організовано: тренування з футболу, волейболу, настільного тенісу. Членам профспілки надана можливість з 50-відсотковою знижкою відвідувати заняття з фітнесу та басейн. Активно підтримуємо нашу заводську та волейбольну команди – морально на змаганнях та у вигляді спортивної форми, взуття, м'ячів та ін.

Спортивною роботою охоплено понад триста співробітників підприємства.
- проведено понад 20 соціальних та молодіжних заходів, у т.ч. висаджування дерев, суботники, акції щодо нанесення попереджувальних написів на тротуарах перед пішохідними переходами на території Новобаварського району; заходи до Дня закоханих та Дня молоді, продовжує працювати проект «Поділись добром». Цими напрямками охоплено понад сімсот працівників підприємства.

– до Нового року та Різдва організували для дітей наших співробітників насичену культурну програму, конкурси та подарунки, на що направили 120 тис. грн. профспілкового бюджету.

- проводиться активна інформаційна робота, використовуючи як внутрішньозаводські, так і зовнішні засоби комунікацій.