зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

19 Листопада 2021
В 2022 році зміниться структура шахтоуправління ДТЕК Павлоградвугілля
Для підвищення ефективності роботи шахт ДПЕК Енерго в умовах кризи галузі та у зв'язку зі зменшенням виробничих одиниць через завершення відпрацювання запасів з 1 січня 2022 року шахтоуправління Західного Донбасу працюватимуть у новій конфігурації. Зміни допоможуть підприємствам ДТЕК Павлоградвугілля оперативно забезпечувати якісним паливом ТЕС ДТЕК Енерго, які підтримують стабільність української енергосистеми та енергонезалежність країни.

Рішення про зміну структури шахтоуправлінь приймали з огляду на територіальне розташування шахт, гірничо-геологічні умови, можливості для виробничої синергії та ефективного використання ресурсів.

Таким чином, наступного року 8 шахт об'єднають у 4 шахтоуправління.
До складу шахтоуправління ім. Героїв космосу увійдуть шахти ім. Героїв космосу та Павлоградська, до шахтоуправління Тернівське об'єднають шахти Західно-Донбаська та Тернівська, до шахтоуправління Дніпровське – шахти Дніпровська та Самарська. Шахтоуправління Першотравенське залишиться без змін. Усіх працівників переведуть до складу нових шахтоуправлінь із 1 січня 2022 року. Їм збережуть соціальні гарантії колективного договору. У працівників виробничих ділянок залишаться колишні професії, розряди, оклади та розмір премії.

«Ми змінюємося, щоб зберегти ефективність наших підприємств та підтримати виробничі процеси. У найближчі 10 років шахтарі ДТЕК Павлоградвугілля планують видобути 141 млн. тонн вугілля. До 2023 року ми на всіх шахтах запровадимо цифрове планування та ремонти. До 2024 року застосуємо моніторинг видобутку для обліку вантажопотоків у шахтах між очисними та підготовчими вибоями та підвищення якості вугілля, що видобувається. Наразі аналізуємо впроваджені інноваційні технології для підвищення безпеки на Ювілейній, щоб тиражувати на шахти ім. Героїв космосу, Західно-Донбаська, Дніпровська. Завдяки всім цим проектам шахтарі, як і раніше, будуть забезпечені роботою, заробітною платою, усіма соціальними гарантіями», - сказав Сергій Воронін, генеральний директор ДПЕК Павлоградвугілля.

У вугільному об'єднанні вже готуються зміни структури. При цьому трудові колективи ДПЕК Павлоградвугілля продовжують стабільно працювати задля збереження енергобезпеки країни. У 2021 році на шахтах ДТЕК Павлоградвугілля планують видобути близько 16 млн. тонн вугілля, підготувати понад 86,5 км гірничих виробок, ввести в роботу 27 нових лав.

З початку року шахтарі Західного Донбасу вже видобули понад 13 млн. тонн палива для ТЕС України.

За матеріалами Дніпропетровської територіальної організації Профспілки