зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

4 Жовтня 2021
Профспілкова осінь: підсумки оздоровлення, підготовка до зими і до протестних акцій
30 вересня відбулося чергове засідання Президії Торецької територіальної організації Профспілки.На порядку денному обговорювалися питання актуальні і серйозні. По-перше, голова теркому Василь Щербань проінформував присутніх про підсумки Пленуму ЦК ППВПУ який відбувся 23 вересня , де були озвучені і розглянуті найболючіші проблеми вугільної галузі, - її трансформація, закриття шахт і дії Укрвуглепрофспілки. В роботі Пленуму взяли участь представники Міненерго, інших центральних органів виконавчої влади, генеральні директори держпідприємств, керівники облдержадміністрацій, профспілкові лідери.


Підводячм підсумки Пленуму, Василь Щербань наголосив його важливості і актуальності піднятих питань. Так як нецивілізоване закриття шахт в місті Торецьк вже призвело до запустіння і депресивності селищ Залізне (м.Артемове) і Північного (Кірово). На підтвердження цього голова теркому передав уже 11-й альбом з фотографіями зруйнованих соціальних об'ектів, адмінбудівель закритих шахт «ім. Артема» і "Північна", житлових будинків, доріг і проммайданчиків для вручення його Прем'єр-міністру Денису Шмигаль.

Після виступів та обговорення була прийнята постанова, в якій сконцентровані основні вимоги Укрвуглепрофспілки щодо перерозподілу бюджетних коштів для виплати заробітної гірникам в останні місяці року, що минає і бюджет-2022 року, а також інші основні вимоги.

Учасники пленуму підтримали і пропозицію ФПУ про проведення 7 жовтня Всеукраїнської профспілкової акції протесту і залишили за собою право готуватися до галузевої акції, якщо ситуація у вугільній галузі не зміниться.

Також на порядку денному було розглянуто питання щодо підготовка до опалювального сезону і підсумки оздоровчої кампанії. Технічний інспектор праці Віктор Челюбєєв проаналізував готовність до зими адміністративно-побутових комбінатів і робочих бань.

Про підготовку виробничих об'єктів до роботи в осінньо-зимовий період на президії виступив з інформацією заступник головного механіка ДП "Торецьквугілля" Олександр Омел´яненко. В цілому по держпідприємству згідно з планом намічено 15 основних позицій. В цілому поки хід підготовки йде за планом.

З підсумками оздоровлення шахтарів в літній період виступив директор з кадрів та соціальних питань ДП "Торецьквугілля" Володимир Герт, який позначив позитивну динаміку в цьому році як у підготовці бази відпочинку до прийому гірників, так і в кількості тих, що відпочили тут. Хоча відпочиваючих від сторонніх організацій було в кілька разів більше, ніж трудящих відокремлених підрозділів ДП "Торецьквугілля". Про це теж говорила в своєму звіті директор ОК "Шахтар" Ірина Корявченкова, яка зазначила , що всього оздоровилися за літній період 1300 осіб, що на 640 або на 90% більше, ніж в минулому році. В 2,5 рази збільшилася кількість дітей, цьому сприяло спільне рішення генерального директора і теркому профспілки про видачу безкоштовних путівок для дітей шахтарів. Ця пропозиція була внесена до Колективного договору ДП «Торецьквугілля». Велику роль також зіграли удосконалення в матеріально-технічній базі, установка басейну, обладнання тренажерного, тенісного залу, придбання велосипедів, підготовка 2-х номерів-люкс і т.д.


З усіх питань були прийняті Постанови.