зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

22 Червня 2021
Засідання профспілкового комітету ВП «Шахта Торецька» ДП «Торецьквугілля»
17 червня 2021р. відбулося засідання профспілкового комітету ВП «Шахта Торецька» ДП «Торецьквугілля». Під час засідання було обговорено нещодавно проведені засідання Президії ЦК Профспілки та VIII З'їзд ФПУ. Також було обговорено питання «Про виконання пунктів колективного договору в частині дотримання техніки безпеки за 5 місяців 2021р.» та « Про підготовку та підсумки заповнення б/в «Шахтар» в м. Святогірськ».


Присутніх було поінформовано про підсумки засідання Президії ЦК ППВПУ за участю Міністра енергетики України Г.В.Галущенко і заступника Міністра енергетики України Куракова О.С. Головою профкому було відмічено про зустріч голови Укрвуглепрофспілки Турманова В.І. із заступником Міністра енергетики Куракова А.С.,яка відбулася 08.06.2021р. Під час зустрічі заступник Міністра поінформував про хід виконання першочергових заходів, прийнятих на засіданні Президії ЦК ППВПУ, вирішення яких сприятиме ефективному реформуванню галузі.
Також заступник Міністра зазначив, що на контролі в Міністерстві знаходиться питання внесення змін до постанови КМУ від 24.04.2016р. № 461 по відновленню права на пільгову пенсію для працівників вугільних підприємств, зайнятість яких в підземних умовах становить 50 і більше відсотків. Міністерство енергетики направило звернення до КМУ щодо внесення змін до цієї постанови.

Стосовно виконання пунктів колективного договору в частині дотримання техніки безпеки за 5 місяців 2021р. виступив заступник директора шахти з техніки безпеки Зеленський І.М., який у своєму виступі зазначив наступне. За 5 місяців 2021 року відбулось 2 випадки виробничого травматизму, що на 1 випадок знизився ( за 5 місяців 2020 року - допущено 3 випадки травматизму).

У підземних виробках допущено 2 випадки травматизму, за 5 місяців 2020 року - 3 випадки. Загальний травматизм в підземних виробках знизився на 1 випадок.
По місцях робіт: зниження травматизму в підготовчих виробках -1 (0/1); травматизм залишився на колишньому рівні: в очисних виробках+-0 (1/1), протягом гірничих виробок +-0 (1/1)

За травмуючими факторами: зниження травматизму: на машинах і механізмах-1 (0/1), від інших причин-1 (0/1); зростання-від падіння предметів+1 (1/0); від обвалень та обрушень травматизм залишився на колишньому рівні +-0 (1/1).

Всі випадки травматизму розглянуті на засіданні ПДК, та зроблені відповідні висновки.

Було запропоновано матеріально заохочувати працівників та ІТП за досягнуті показники в питанні охорони праці та відновити видачу молока працівникам, які мають на це право згідно проведеної атестації робочих місць.

Голова профкому Чернишов В.В.:доповів про підготовку та підсумки заповнюваності б/в «Шахтар"» в м. Святогірськ. Зокрема, він наголосив на тому, що була проведена велика робота з упорядкування бази для робітників, закуплені спільно з теркомом Профспілки, шахтою «Центральною» велосипеди, встановлений великий басейн, обладнана альтанка для дітей, встановлені додаткові мангали, але нажаль погода внесла свої корективи.

Голова профкому закликав голів дільничних комітетів провести відповідну роботу по наданню заявок для відпочинку працівників і їх сімей на базі відпочинку «Шахтар» на весь період її роботи.

З усіх питань були прийняті постанови.

За матеріалами Первинної профспілкова організація ВП «Шахта Торецька» ДП «Торецьквугілля»