зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

23 Лютого 2021
Звернення Дніпропетровської територіальної організації Профспілки до керівництва Держави.
Президія Дніпропетровської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України прийняла рішення про направлення звернення до Президента України, Глави Уряду України щодо критичної ситуації, яка склалась на Західному Донбасі.

У зверненні зазначається наступне.

Шахтарі Західного Донбасу були учасниками і свідками не лише інтенсивної виїмки вугілля нашого регіону, але як свідчить сьогодення, ми можемо стати очевидцями катастрофи, що насувається для Західного Донбасу - закриття шахт, які є джерелом життєдіяльності наших міст Павлограду, Тернівки, Першотравенска і інших населених пунктів чисельністю більше 250 тисяч мешканців.

Не думаємо, що повне знищення вугільних підприємств в Україні гарантує відстрочку планетарного кліматичного апокаліпсису. І якщо по-чесному, ми не чекаємо трансформації виробництва в Західному Донбасі, обіцяної колишнім губернатором Дніпропетровської області Олександром Бондаренко, якого і слід пропав. Ми не віримо ні в які обіцяні державні зобов'язання, поки біля керма знаходяться непрофесіонали і тимчасові виконавці.

Шахтарі Західного Донбасу завжди підтримували і підтримують державні засади України, добуваючи щорічно 19-20 млн тонн вугілля, забезпечуючи енергетичну безпеку країни. Балансові запаси вугілля на цій території складають більше 1 млрд тонн вугілля.

Проте, сьогодні в Україні втрачений інтерес до вугілля, впала престижність шахтарської праці, а рівень заробітної плати працівників дозволяє тільки виживати.

Разом із закриттям шахт в регіоні усе це прирікає тисячі шахтарських сімей на вимирання.

Просимо вас втрутитися в ситуацію, що склалася, і, спільно з бізнесом, не дати перетворити колись процвітаючий шахтарський край на депресивний, вмираючий регіон.

Ми вам в цьому допоможемо. Сподіваємося на розуміння нашої загальної проблеми.

За матеріалами Дніпропетровської територіальної організації Профспілки.