зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

15 Лютого 2021
Президія Лисичанського теркому Профспілки
На минулому тижні у Лисичанській територіальній організації відбулось засідання Президії за участю представників керівництва АТ «Лисичанськвугілля», а саме в. о. генерального директора І. Малишевський, директор з виробництва В. Боярський, директор з економіки А. Гусєва, в. о. замісника генерального директора з охорони праці С. Мельников.

На порядку денному були розглянуті наступні питання :

1. Про ситуацію яка складається на теперішній час на підприємствах, роль профспілкових організацій у вирішенні соціально – економічних та виробничих питань .

2. Про виконання кошторисів профспілкового бюджету первинними
профспілковими організаціями і ЛТО ППВП за 2020 р.

3. Інформація про стан виробничого травматизму та профзахворюваності
АТ «Лисичанськвугілля» за 2020 р.

4. Про організацію оздоровчого відвідування соляної шахти та
проведення змагань з міні футболу у підземних умовах .

Про ситуацію, яка складається на теперішній час на підприємствах АТ «Лисичанськвугілля» за 2020 рік доповіли в. о. генерального директора Малишевький І.В. та директор з економіки Гусєва А.В. Зокрема,були названі причини незадовільного становища шахт в цілому АТ «Лисичанськвугілля». Основні причини такого становища – це не вирішення проблем технічного фінансування нових вибоїв , ремонту обладнання та низькі об’єми виробництва і як наслідок недостатня кількість коштів від реалізації на сплату електричної енергії , ж. д. тарифів, переробку вугільної продукції та виплату заробітної плати. В обговорені питань активну участь прийняли голови профспілкових комітетів шахт Сіомік В., Моргунов М., Зайцев О., Хмелюк О.

У своїх виступах члени Президії загострили увагу на недостатньому забезпеченню робочих місць матеріально-технічними засобами , засобами індивідуального та колективного захисту працівників.

Велика увага була приділена питанням технічного оснащення та ремонту обладнання для лави L4 на шахті «ім. Д.Ф.Мельникова», яка змогла б видобувати 1000- 1200 тонн на добу, що дало б змогу на покращення фінансово-економічного стану в цілому по АТ «Лисичанськвугілля».

Також у рамках проведення оздоровчої кампанії, на честь Дня соборності України первинною профспілковою організацією шахти "ім. Д.Ф.Мельникова" було організовано оздоровчу поїздку до соляної шахти у місто Солідар, з дотримуванням усіх вимог карантинних заходів через COViD-19.

У соляній шахті, на глибині 288 метрів була проведена зустріч та зіграна гра з міні футболу з командою Управління Держпраці у Луганській області. Матч був зіграний у рамках змагань на першість Луганської області по футзалу.




У даній зустрічі перемогла команда шахти ім. Д.Ф.Мельникова з рахунком 10:4. Усім учасникам гри були там же на глибині 288 м. вручені грамоти, а команді переможцю у змаганні - кубок.

За результатами розгляду зазначених питань Президією теркому було прийнято відповідні Постанови, в яких викладені вимоги до керівництва АТ «Лисичанськвугілля» по вирішенню соціально-економічних та виробничих питань вугільних підприємств.

За матеріалами Лисичанської територіальної організації Профспілки.