зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

10 Грудня 2020
ПРОФСПІЛКИ ГОТОВІ ДО РІШУЧИХ ДІЙ
8 грудня відбулося засідання Президії Дніпротпетровської територіальної організації Профспілки.

На порядку денному було розглянуто питання «Про невиконання адміністрацією ПрАТ "ДТЕК Павлоградвугілля" і бізнес-блоком ТОВ "ДТЕК Енерго" державних соціальних гарантій і пунктів колективного договору».

Заслухавши менеджерів вугільного бізнес-блоку ТОВ "ДТЕК Енерго" про неможливість виконати державні гарантії і колективний договір в частині підвищення тарифних ставок і посадових окладів на 9,43%, повернення з 01.01.2021р. працівникам ПрАТ "ДТЕК Павлоградвугілля" розмірів і умов преміювання, що раніше діяли з 01.01.2019р. до 01.04.2019р. і обговоривши надану інформацію, Президія теркому Профспілки відмічає, що соціально-трудові стосунки з ТОВ "ДТЕК Енерго" (ПрАТ "ДТЕК Павлоградвугілля") впродовж 2019-2020рр. зайшли у безвихідь і встановилася нерівність сторін у формі грубо прагматичної експлуатації найнятих працівників на тлі закриття шахт і грубих порушень охорони праці і техніки безпеки з боку адміністрації.

На підставі вищевикладеного, Президія Дніпропетровської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості прийняла рішення про:

- Направлення звернення в органи, які здійснюють контроль за дотриманням законодавства про працю (Національну службу посередництва і примирення, Державну службу України з питань праці, судові органи) у зв'язку з невиконанням адміністрацією ПрАТ "ДТЕК Павлоградвугілля" і вугільним бізнес-блоком ТОВ "ДТЕК Енерго" ст.12, 14, 15 Закону України "Про оплату праці", ст.96, 97 КЗпП України і п.9.4.1., п.9.4.4., п.9.10 Галузевої угоди, п.9.4.1., п.9.5. колективного договору;

- Направлення звернення в Міжнародну організацію профспілки "Глобальний Союз IndustriAll" про невиконання ТОВ "ДТЕК Енерго" (ПрАТ "ДТЕК Павлоградвугілля") державних зобов'язань;

- Проведення попереджувальної акції протесту в м. Києві біля будівлі компанії « ДТЕК Енерго» з дотриманням всіх карантинних норм, пов'язаного з Covid - 19.

По матеріалах Дніпропетровської територіальної організації Профспілки.