зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

9 Грудня 2020
Нарада в очільника Донецької області
9 грудня в м. Краматорську під головуванням голови Донецької обласній державній адміністрації, керівника війсьво-цивільної адміністрації Павла Кириленка відбулася нарада по обговоренню нагальних питань шахтарів регіону. В даній нараді взяли участь представники шахтарських профспілок. Зокрема,голова Прокровсько-Мирноградської територіальної організації Профспілки Роман Сиротюк, Селидівської територіальної організації – Володимир Бабіч, Торецької територіальної організації – Василь Щербань.

Під час наради було обговорено заходи стосовно виплати в найкоротший термін заборгованості по заробітній платі шахтарям за рахунок виділених коштів в обсязі 1, 4 млрд. грн. Також було обговорено проектні показники в Державному бюджеті на 2021 рік, які передбачені на модернізація і технічне переоснащення шахт та охорону праці. Представники шахтарських профспілок наголосили на необхідності врегулювання питання щодо реалізації вугільної продукції наявної на складах шахт.

Під час даної наради з приводу нагальних шахтарських питань відбулася розмова очільника області Павла Кириленка з в. о. Міністра енергетики Ольгою Буславець.

Профспілкові лідери висловили позицію стосовно проектів Концепції реформування вугільної галузі та трансформації вугільних регіонів України.

В свою чергу, голова Донецької обласної державної адміністрації, керівник війсьво-цивільної адміністрації пообіцяв всебічну підтримку гірникам у вирішенні порушених питань.