зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

7 Жовтня 2020
Зустріч заступника голови Профспілки з профспілковим активом Луганської області
6 жовтня в м. Лисичанськ відбулося зібрання профспілкового активу Лисичанської та Первомайської територіальних організацій Профспілки, в якій прийняли участь голови первинних профспілкових організацій і профспілкові активісти. члени Президії територіальних організацій, а також головні с спеціалісти відокремлених підрозділів підприємств АТ «Лисичанськвугілля»та « Первомайськвугілля».

В даному заході взяв участь заступник голови Профспілки Андрій Зимін, який проінформував присутніх про ситуацію у вугільній галузі та про напрямки діяльності Профспілки щодо покращення стану справ у вугільній промисловості. Зокрема, було обговорено питання щодо сталої виплати поточної заробітної плати та погашення наявних боргів з неї, збільшення бюджетного фінансування галузі у 2020 році, проектні бюджетні показники по фінансуванню галузі у 2021 році , питання несплати ЄСВ, а також повернення права на пенсію за віком на пільгових умовах окремій категорії працівників вугільної галузі( Списки № 1 та №2).

В обговоренні зазначених питань взяли участь голови територіальних організацій Володимир Іванішин та Віктор Подгорний, голови первинних профспілкових організацій шахт: « Привільнянська»- Микола Моргунов, «ім. Д. Ф. Мельникова»- Віктор Сіомік, « Гірська» - Олександр Щербаков,які наголосили на необхідність невідкладного вирішення на Урядовому та галузевому рівнях всіх вищезазначених питань підприємств вугільної промисловості та перспективи їх подальшої діяльності, і,зокрема, питання оплати праці працівникам непромислової групи та адміністративно-управлінського персоналу. Профспілкові лідери висловили занепокоєність у необхідності видобутого вугілля, адже на складах знаходиться 27 тисяч тонн вугілля.

Також були обговорені питання стосовно розв’язання проблем, пов’язаних із забезпеченням безперебійного постачання електричної енергії на шахти, оплати листків непрацездатності та питання щодо оперативного виділення Фондом соціального страхування України коштів, необхідних на проведення операцій травмованим на виробництві.