зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

1 Липня 2020
Всеукраїнська акція протесту профспілок
30 червня 2020 у м. Києві відбулася попереджувальна інформаційна акція Федерації професійних спілок України, у якій прийняли участь і представники Профспілки працівників вугільної промисловості України.



Також в усіх регіонах України профспілки вийшли на акцію протесту проти антиконституційних та антинародних законопроектів ”Про працю” №2708 та щодо діяльності профспілок №2681.

Паралельно розпочалась безстрокова акція протесту гірників сходу та заходу України. Так, Львівська територіальна організація Профспілки працівників вугільної промисловості України провела попереджувальну акцію у вигляді пікетування адміністрації ДП «Калуська ТЕЦ-Нова».


Шахтарі вимагають терміново погасити заборгованість за відвантажену ще в березні вугільну продукцію. На сьогодні ця теплоцентраль заборгувала гірникам 24,8 млн грн. А це обігові кошти, життєво необхідні для забезпечення, як виробничих потреб так і виплати зарплати шахтарям держпідприємства.


Гірники «Мирноградвугілля», «Добропіллявугілля», «Селидіввугілля» та шахти "Краснолиманська" проводять акцію протесту під Офісом Президента України.

Шахтарі вимагають:

-Погашення перед працівниками державних шахт заборгованості із виплати заробітної плати, яка станом на 1.07.2020 р. сягне понад 1,2 млрд грн.;

-Зобов’язати Фонд державного майна України, ПАТ «Центренерго», ДП «Держвуглепостач», ДП «Калуська ТЕЦ-Нова» повністю розрахуватися із державними вугледобувними підприємствами за отримане вугілля, зокрема, із ДП «Львіввугілля»(353 млн грн), ПАТ «Первомайськвугілля»(177 млн грн),шахти імені М.С. Сургая (94 млн грн), «Південодонбаська №1» (260 млн грн), ДП "УК ""Краснолиманська"( 158 млн. грн.), ООО «Краснолиманська»(80 млн. грн.) ;

-Звільнити від виконання обов’язків голови профільного комітету Верховної Ради України Андрія Геруса, дії якого призвели до штучної кризи в енергетиці та притягнути його до кримінальної відповідальності за розвал енергетичної галузі України;

-Заборонити імпорт електроенергії та вугілля газових марок з Російської Федерації і Білорусії;

-Вивести шахти із простою та забезпечити їх подальшустабільну роботу.