зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

31 Січня 2020
Протестна профспілкова акція «Хвиля гніву»
На виконання резолюції Всеукраїнського профспілкового віче 30 січня в усіх регіонах України відбулася організована Федерацією професійних спілок України протестна профспілкова акція «Хвиля гніву».

Біля будівлі Кабінету Міністрів України на вулиці Грушевського відбулась багатотисячна солідарна акція протесту профспілок м.Києва.


Учасники акції профактивісти Київської міської ради профспілок та її членські організації, представники всеукраїнських профспілок та обласних профоб’єднань, трудових колективів, громадських організацій, усі небайдужі громадяни, які приєднались до акції, висловили своє «НІ» проєкту Закону України «Про працю» (реєстр. № 2708) та низці законопроектів, що у супереч Конституції України та міжнародним актам руйнують трудові гарантії українських працівників.
Дана акція «Хвиля гніву» з відповідними вимогами розпочалась і в інших регіонах України.

Зокрема, шахтарі під проводом Львівської територіальної організації Профспілки взяли активну участь, протестуючи проти антинародного законопроекту “Про працю” №2708, антипрофспілкового законопроекту №2681 та антисоціального законопроекту №2275 у місті Львові, біля пам’ятника Т.Г. Шевченку, разом із представниками інших галузей.


В місті Дніпро в рамках всеукраїнської профспілкової акції «Хвиля гніву» на площі біля облдержадміністрації та облради відбувся багатотисячний мітинг протесту представників трудових колективів та профорганізацій області проти антисоціальних дій влади з реформування трудового законодавства.

Серед них – шахтарі і металурги, хіміки і машинобудівники, вчителі і лікарі, аграрії, працівники інших галузей з Павлограда, Нікополя, Марганця, Кам'янського, Жовтих Вод, Покрова, Вільногірська та сільських районів.
Багаточисельну делегацію шахтарів Дніпропетровського теркому Профспілки очолив голова теркому Сергій Юнак.



Також у місті Краматорську представники Добропільської, Торецької , Селидівської, Покровсько-Мирноградської територіальних організацій Укрвуглепрофспілки прийняли участь в акції «Хвиля гніву», яка спрямована проти прийняття законопроектів «Про працю» та «Про профспілки»., висловивши свою позицію проти прийняття антинародних законів.